Тази статия ще разгледа различните видове морски дарове, които могат

...
Тази статия ще разгледа различните видове морски дарове, които могат
Коментари Харесай

Какви морски дарове ще открием в Черно море?

Тази публикация ще прегледа другите типове морски блага, които могат да бъдат открити в Черно море и закупени от ЦБА листовка Варна. Черно море, ситуирано сред Източна Европа и Западна Азия, е дом на многообразие от морски блага. 

Това водно тяло, известно със своите неповторими екологични характерности, поддържа многообразие от морски живот, което способства за богатите кулинарни обичаи на близките страни. 

Мекотели и ракообразни

Морските блага в Черно море включват мекотели като стриди, миди, калмари, октоподи и сепии, както и ракообразни като раци, омари и скариди. Тези типове са целесъобразни за всяка лятна диета, защото са нискокалорични и хранителни, с високо наличие на протеини, витамини, минерали и аминокиселини.

Мидите

Мидите са един от обичаните морски деликатеси, изключително през лятото. Те са извънредно потребни за здравето, защото са богати на витамини и минерали. Мидите съдържат доста микроелементи като селен, цинк, йод, манган, кобалт и мед, както и доста аминокиселини. Те са идеалната храна, която да включите в диетата си, тъй като са чист протеин и дават на организма значимите омега-3 мастни киселини.

Черноморски раци

Черноморските раци са различен тип морски блага, които могат да предложат няколко изгоди за здравето, когато се употребяват уравновесено като част от диета или просто, тъй като са вкусни.

Черноморска акула

Черноморската акула е един от морските блага, които можем да открием в Черно море. Тя е част от непрекъснато обитаващите типове във водите на Черно море. Въпреки че акулите нормално са свързани с заплаха, множеството типове, в това число черноморската акула, не съставляват действителна опасност за човека1 Те са значима част от морския екосистем и способстват за биологичното многообразие на Черно море.

Риби

В Черно море съществуват и екзотични типове риби, които са надалеч по-вкусни от средиземноморските им типове - ципура, лаврак, морски хиени, спари, по-големи лефери, минокоп.

Заключение

Черно море е съкровищница от разнородни морски блага. От локални типове до отглеждани морски артикули, Черно море предлага богато многообразие от водни жители. Това многообразие освен способства за екологичното благосъстояние на Черно море, само че също по този начин образува неотразимата част от кулинарните обичаи на близките райони.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР