Тази седмица, Врачанските симфоници посрещат цигуларя и виолист Дучо Белуфи,

...
Тази седмица, Врачанските симфоници посрещат цигуларя и виолист Дучо Белуфи,
Коментари Харесай

Солист от „Ла скала“ гостува на Симфониета-Враца в концерта „Непознатата Германия“ на 30-ти ноември

Тази седмица, Врачанските симфоници посрещат цигуларя и виолист Дучо Белуфи, който е част от групата на първи цигулки в именити оркестър на Театър „ Ла Скала “ в Милано, от 1997г. насам.

Ще имаме опцията да се насладим на майсторските му осъществявания на К. Щамиц – Концерт в ре мажор за виола и оркестър, оп. 1 и П. Хиндемит – „ Траурна музика “ за виола и оркестър (премиера за гр. Враца), дружно със Симфониета-Враца, под диригентската палка на Христо Павлов.

В програмата на концерта „ Непознатата Германия “ на 30-ти ноември от 19.00ч. в градската зала, ще чуем още: Л. Шпор – Симфония № 1 (премиера за България).

Билети и информация, на касата в Билетен център " Гъбката ",т. 0896718303, 0899827060.

Дучо Белуфи – цигулар и виолист, приключва цигулка в Милано при Феличе Кузано. След това приключва Консерваторията в Женева под управлението на Корадо Романо. В Музикалното учебно заведение във Фиезоле учи камерна музика при Норберт Брайнин, Стеван Георгю, Дарио Де Роза и Томас Брандис. Учи струнен квартет при Франко Роси. През 1997 година той печели Международния конкурс в Театро „ Ла Скала “, завършвайки преди всичко измежду позволените претенденти, позиция която заема и до през днешния ден. Завършва виола с отличие през 2008 година под управлението на Нобуко Имаи в Сион и Уилфред Стреле в „ Моцартеум “ в Залцбург. През същата година печели Конкурса за прима виола в Театър Сан Карло в Неапол. През 2009 година печели прослушванията като лидер на виолите в Кралския шотландски народен оркестър в Глазгоу, а през септември 2011 година в Лондонския филхармоничен оркестър.

След това е поканен да си сътрудничи с Camerata Ensemble към Берлинската филхармония. През 2012 година той се класира като първа виола) в оркестъра на Арена ди Верона. През 2014 година печели позицията на Прима Виола Солист в Театър Лисеу в Барселона. Като виолист е свирил и записвал квартети с флейта на Моцарт с Франко Гули и сър Джеймс Голуей, изнасял е концерти със Салваторе Акардо в струнен квинтет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР