Тази седмица в рубриката Денят като гозба“ на Фокус своите

...
Тази седмица в рубриката Денят като гозба“ на Фокус своите
Коментари Харесай

Вижте рецептата за вкусно пиле със сметана и броколи на шеф Владимир Тодоров

Тази седмица в рубриката " Денят като манджа “ на " Фокус " своите предписания показва началник Владимир Тодоров.

През 2016-та той печели наградата " Готвач на България “ в най-голямото кулинарно съревнование, проведено от Българска Асоциация на професионалните готвачи. Преди това в Съединени американски щати, щата Вирджиния, печели наградата в категорията " Най-добър кулинарен студент “.

Шеф Тодоров има два ресторанта. Първият е наименуван Fake French, в който предлага авторска кухня с френски техники и български артикули. Другият - The Sando Shop, се заиграва с азиатските усети и от няколко години е част от столичната street food просвета.

Днешното предложение на началник Тодоров е с пилешко, сметана и броколи. Можем да ги приготвим по няколко метода.

Кой е най-лесният и бърз метод?

" Започваме с нарязването на пилешкото филе. Овкусяваме го със сол и пипер в парещ тиган, до момента в който го запечатваме от двете страни. Когато стане готово, го изкарваме от тигана, слагаме броколите вътре и ги сотираме с малко масло. В същия тиган запържваме малко лук, чесън, алена чушка - каквото имаме в хладилника. Добавяме сметаната, малко бульон и горчица. Накрая слагаме броколите в една дълбока паница, от горната страна пилето и заливаме със сос. Това е най-бързият вид “, изясни той.

Кой е по-бавният вид?

" Взимате пилето, нарязвате го на един пръст дебелина, малко под ъгъл, с цел да стане като дребни скалопини. Обираме горната част на броколите, с цел да остане най-зелената им част. Остатъкът от броколите може леко да пасираме, без да стават на пюре. След това овкусяваме със сол, черен пипер и някакви подправки, които харесваме. Вземаме един тиган, овалваме пилето в брашно и го запечатваме от двете страни на парещ тиган.

Вадим пилето, слагаме броколите, малко лук и чесън и пържим. Добавяме към 50 гр. бульон, с цел да омекне, дружно с малко сметаната, сол и пипер. Може да прибавим кашкавал или пармезан и лимонен сок, тъй че да наподобява като ризото. Редим броколите в дълбока паница, от горната страна пилето и сме подготвени “, даде указания началник Тодоров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР