Тази седмица технологичните компании показват най-новите си продукти на изложението

...
Тази седмица технологичните компании показват най-новите си продукти на изложението
Коментари Харесай

CES 2023: кучета роботи, коли хамелеони, виртуални ремонти и други джаджи

Тази седмица софтуерните компании демонстрират най-новите си артикули на ревюто CES, известно преди като Consumer Electronics Show.

Изложението беше публично намерено в четвъртък, а тълпи от вложители, медии и софтуерни служащи се вляха в пещерите на Лас Вегас, с цел да видят най-новите технологии както от огромни компании, по този начин и от започващи компании.

Ето някои от най-хубавите нововъведения, които привлякоха вниманието до момента.

Автомобили

BMW показва актуализации на своя автомобил-хамелеон

Тази година BMW се завръща на CES с най-новия си концептуален автомобил, който трансформира цвета си.

След миналогодишното събитие, на което автомобилният производител показа своя изменящ цветовете си iX Flow, i Vision Dee е междинен седан и разрешава на притежателя си да превключва сред - или да комбинира - 32 разнообразни цвята. Той ще бъде на пазара за потребителите от 2025 година

Volkswagen се изправя против Tesla

Най-новият електрически модел на Volkswagen се нарежда на същото трасе като Model 3 на Tesla или Polestar 2.

Неговото преимущество е изказванието, че предлага един от най-дългите пробези с едно зареждане в промишлеността, като дава обещание до 700 км.

" Когато колите могат да летят "

Е, това се случи - автомобил, който може да натрупа въздушни километри. Приблизително с размерите на SUV, ASKA A5 е четириместен електрически автомобил, който съгласно основателите му може да измине до 400 км по шосе и до 400 км по въздух с едно зареждане.

Когато премине в режим на хвърчене, крилата и шестте корена на автомобила се разгъват, което разрешава на автомобила да излетява отвесно или да се издига по стандартна писта.

Възможност лидерът на самостоятелно транспортно средство да гледа филм, дилър да продава коли от " виртуална " автоборса или инженер да симулира по какъв начин се инсталира нова част: това са едни от спомагателните джаджи за автомобилната промишленост.

Една от показаните в Лас Вегас устройства е автомобилна телевизионна система, създадена от френския производител на части Valeo, която не се нуждае от дистанционно управление.

За да сменят канала, водачите или пасажерите, носещи слушалки, вършат просто придвижване с ръка във въздуха, а датчиците в автомобила засичат придвижването.

За потребителите, които не харесват чувството от слушалки, датчиците по външната част на автомобила разрешават да се интегрират действителни пешеходци или пейзажи в изображенията на виртуалната действителност (VR), споделя Гая Хемири, който управлява плана на Valeo.

А в случай че датчиците открият, че човек се усеща уплашен, системата може да предложи успокояващи изображения, които да насърчат релаксацията.

Във Valeo " работим доста по електрически и самостоятелни коли и както и по датчици ", сподели Хемири. " Запитахме се какво бихме могли да предложим (с тях) за наслаждение на потребителите ".

Системата на компанията, която към момента е в първообраз, в началото ще бъде предопределена за потребление от пасажери или водачи в отмора, да вземем за пример при зареждане на електрическия им автомобил.

Когато колите станат изцяло самостоятелни, лидерът вероятно би могъл да я употребява, до момента в който е на път.

Holoride, стартъп, подсилен от автомобилния производител Audi, към този момент продава хедсет за виртуална действителност, предопределен единствено за пасажерите на задните седалки.

Системата разрешава на потребителите да гледат филм или да играят видеоигра благодарение на контролер и синхронизира VR наличието с придвижванията на автомобила, с цел да предотврати гаденето.

Новата версия може да работи във всеки автомобил.

Ако технологиите продължат да се усъвършенстват - изключително " хаптичните " устройства, които симулират чувство за допиране - потребителите ще могат виртуално " да преглеждат извънредно реалистично копие на автомобил, да отварят вратите му, да усещат седалките му, да форсират на автомагистрала - тъкмо както биха създали с същински автомобил ", споделя консултантската компания McKinsey.

А в случай че автомобилът се повреди, механик би могъл отдалечено да насочи потребителя да извърши елементарен ремонт.

Здраве

Д-р Робот

Най-новият железен другар на Aeolus Robotics е основан, с цел да подкрепя по-специално претрупаните здравни заведения.

Освен че ще оказва помощ в грижите за болните и възрастните хора, да вземем за пример като изпраща сигнал, в случай че някой е в усложнение, роботът ще обикаля здравните центрове, с цел да дезинфекцира повърхности и да доставя медикаменти.

Забравете ASMR - всичко, от което се нуждаете, е тази успокояваща възглавница, съобщи Euronews.

Японската компания Yukai Engineering твърди, че нейната роботизирана възглавница може да помогне на потребителите да се провиснал, като имитира ритъма на дишането.

Меката, пухкава възглавница нежно се уголемява и свива, вибрирайки, когато я държите против корема си. Идеята е да дишате по-бавно и по-дълбоко, защото дишането ви стартира да се синхронизира с придвижването на възглавницата.

Сгъваема бягаща пътека

Ако желаете бягаща пътека, само че не разполагате с доста място, WalkingPad предлага решение: лека бягаща пътека, която може да се сгъне на две и да се съхранява до стената или под леглото.

WalkingPad доближава скорост от 12 км/ч (7,5 благи в час).

Желета за здрава кожа

Козметичният колос Neutrogena си партнира с английския производител на хранителни добавки Nourished, с цел да сътвори дребни здравословни желета, предопределени да се оправят с персоналните ви потребности от грижа за кожата.

Специален програмен продукт прави оценка характерните ви условия, а крайният артикул е персонализирана за вас добавка.

Развлекателни джаджи

Телевизори 8K на Samsung

Южнокорейският колос в региона на електрониката Samsung твърди, че неговият Neo QLED QN900C 8K тв приемник ще обезпечи " брилянтно интензивно " 8K качество на картината в толкоз тънка рамка, че феновете едвам ще я виждат.

Компанията счита, че нейната технология Quantum Matrix Technology Ultimate обезпечава бляскавост от 4000 нита и 14-битов контрастност.

Android се причисли към Apple в бъдещето на сателитните текстови известия

Qualcomm показа Snapdragon Satellite, който на процедура ще разреши на хората, които си купят нови телефони с Android по-късно тази година, да изпращат двупосочни текстови известия благодарение на спътници.

Функцията може да бъде потребна за тези, които би трябвало да споделят, само че нямат покритие.

Метавселена (Вируално) караоке празненство

Метавселената, несъмнено, е съществена тематика на CES тази година.

Един от инструментите, които се употребяват с изключително внимание, е Mutalk - устройство за заглушаване на гласа, с което потребителят покрива устата си и открива доста благоприятни условия за хората, които желаят да избегнат разбунването на съседите си с нощни караоке сесии.

Дом

Като се има поради броят на новите устройства, показани на тазгодишното събитие, бъдещето на грижите за деца става все по-ясно.

Наред с бебешките монитори с изкуствен интелект, които наблюдават бебета и дребни деца, " умната количка " на канадския стартъп Gluxkind оказва помощ на детските колички да се изкачват по хълмове и даже ще се движи, без да се постанова те да правят каквато и да е работа.

Говорете с животните

FluentPet е най-новото достижение на пазара, като пластмасовата поставка с шестоъгълна форма съдържа бутони, които можете да обучите кучето си да употребява, с цел да демонстрира дали е гладно, дали желае да излезе на открито или дали желае да си играе.

Или просто си вземете куче робот

Dog-E на производителя на играчки WowWee има повече от милион вероятни комбинации от светлини, звуци и личностни характерности.

Dog-E развива своята характерност, до момента в който го настройвате.

Разработчиците споделят, че това е добър вид за тези, които не могат да се ангажират да имат същинско кученце, или може би за тези с алергии. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР