Тази година Индия влезе в историята, след като космическият кораб

...
Тази година Индия влезе в историята, след като космическият кораб
Коментари Харесай

Последното кацане на Луната: кой го осъществи и с какъв бюджет

Тази година Индия влезе в историята, откакто галактическият транспортен съд " Чандраян-3 " стана първият кацнал на южния полюс на Луната, напомня BBC. Космическото събитие се случи това лято и с него Индия стана четвъртата страна, съумяла да кацне на естествения сателит на Земята.

Благодарение на задачата си Индия затвърди статута си на огромна галактическа мощ. До момента Съединени американски щати, Китай и някогашният Съюз на съветските социалистически републики са осъществявали така наречен " меки кацания " на лунната повърхнина.
 На Луната: НАСА ще носи Prada
На Луната: НАСА ще носи Prada

Италианската фешън къща ще работи по дизайна на новите скафандри

Корабът

Апаратът на Индийската организация за галактически проучвания (ISRO) " Чандраян-3 " се приземи на основния лунен район, като това бе вторият му опит да се приземи там. През 2019 година " Чандраян-2 ", се разруши на повърхността на земния сателит.

Учени допускат, че в сенчестите кратери на южния полюс на спътника на Земята има скъпи находища на античен воден лед. Изследователите имат мощен интерес към водните находища, тъй като те биха могли да дадат сведения за историята на лунните вулкани, за произхода на земните океани, а също така могат да служат и като питейна вода на Луната при бъдещи задачи с хора, както и за приемане на гориво и О2.

Бюджетът

" Чандраяан-3 " беше изпратена до Луната на цена от към Щатски долар 75 милиона, съгласно Reuters. Доста непретенциозен бюджет за сходна задача.

Британското издание Independent написа, че индийската задача до Луната е била по-евтина от някои домове във Англия. Най-скъпата къща на Острова тази година беше продадена за 200 милиона английски лири, или към три и половина задачи до Луната.
 Какво значи индийското кацане на Луната за международната галактическа промишленост
Какво значи индийското кацане на Луната за международната галактическа промишленост

Успехът на " Чандраян-3 " демонстрира, че новият галактически Топ 3 не включва Русия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР