Тайландският министър-председател Сетха Тависин предлага на представителите на пет други

...
Тайландският министър-председател Сетха Тависин предлага на представителите на пет други
Коментари Харесай

Тайланд предложи мини Шенген за шест държави от Югоизточна Азия

Тайландският министър-председател Сетха Тависин предлага на представителите на пет други страни от Югоизточна Азия да вкарат единна туристическа виза, сходна на шенгенската виза, заяви " Блумбърг ".


Единната виза би трябвало да бъде годна в Тайланд, Малайзия, Камбоджа, Виетнам, Лаос и Мианмар. Според Блумбърг през последните месеци Тависин е обсъждал концепцията с сътрудниците си от тези пет страни.

Очаква се сходна виза да усили притока на туристи в тези страни, както и приходите от един екскурзиант. Миналата година тези шест страни са били посетени от към 70 милиона туристи, повече от половината от които са пътували за Тайланд и Малайзия. Само за тези две страни туризмът е генерирал 48 милиарда $ през 2023 година През миналата година Тайланд анулира визите с Китай и вкара краткотрайна анулация на визите с редица други страни, в това число Казахстан и Индия. През 2023 година Тайланд е привлякъл най-вече туристи от Малайзия - 4,6 млн. души, и Китай - 3,5 милиарда души, а към 1,5 млн. туристи от Русия също са посетили страната.

В същото време, съгласно доста специалисти, самодейността за въвеждане на единна виза евентуално няма да приключи с нищо, като се има поради предходният опит от сходно взаимоотношение сред тези страни. Според Бил Барнет, ръководещ шеф на консултантската компания C9 Hotelworks, по-реалистичен вид може да бъде сключването на двустранни съглашения сред страните./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР