Тъй като Русия организира потенциален съперник на Олимпиадата, Международният олимпийски

...
Тъй като Русия организира потенциален съперник на Олимпиадата, Международният олимпийски
Коментари Харесай

МОК нарича Игрите за приятелство на Русия „нарушение“ на Олимпийската харта

Тъй като Русия провежда евентуален противник на Олимпиадата, Международният олимпийски комитет назова „ Игрите за другарство “ на страната опит за „ политизиране на спорта “, в оповестено изказване вторник.

„ Планът на Русия да организира Игрите на другарството е политическо деяние, което нарушава Олимпийската харта и страните не би трябвало да вземат участие в тях “, продължава изказването на Международния олимпийски комитет.

Миналата година Русия съобщи, че възнамерява да възобнови многоспортните „ Игри на другарството “ през 2024 година, 40 години след първото им издание. Той беше проведен от Съветския съюз и осем други страни, откакто те бойкотираха Олимпийските игри в Лос Анджелис през 1984 година, като се позоваха на опасения за сигурността в това, което смятаха за враждебна и антикомунистическа среда.

Русия би трябвало да организира събитието през септември, като зимното издание е планувано за 2026 година Доклади в съветските медии сочат, че ще бъдат изплатени десетки милиони долари под нагр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР