Търсите най-автентичните и най-близките срещи с акули на малкия екран?

...
Търсите най-автентичните и най-близките срещи с акули на малкия екран?
Коментари Харесай

Фестивал на акулите стартира по National Geographic

Търсите най-автентичните и най-близките срещи с акули на дребния екран? ФеЕСТИВАЛЪТ НА АКУЛИТЕ по National Geographic ви чака. Гмурнете се в лятото с часове на излъчвания, отдадени на акулите, по National Geographic WILD. Телевизионните ни дестинации за нови научни открития за акулите ще ви приближат оптимално до върховите хищници в океана.

С съвременни технологии и действителни водещи експерти ФЕСТИВАЛЪТ НА АКУЛИТЕ ще забавлява феновете с четири седмици, в които ги чакат динамични, напрегнати и вдъхновяващи излъчвания, отдадени на акулите.

Те ще показват вълнуващи научни достижения паралелно със силата и хубостта на тези величествени животни. Една седмица просто не е задоволителна. С часове истински излъчвания и обновено наличие феновете ще се гмурнат надълбоко в непредсказуемата аура на акулите, без да се разсейват от наличието на звезди. ФЕСТИВАЛЪТ НА АКУЛИТЕ ще ви води на международно подводно премеждие по крайбрежието на Съединени американски щати – в Кейп Код, Флорида, Хавай, Ню Йорк, Южна Каролина; в Австралия, на Бахамските острови, в Канада, Индонезия, Южна Африка, Англия и други дестинации. ФЕСТИВАЛЪТ НА АКУЛИТЕ на National Geographic продължава партньорството си с организацията " Малцинства в проучването на акулите " (МИА), която предизвиква разнообразието и включването на повече хора в проучвателен планове, вдъхновявайки идващото потомство учени. Тазгодишната стратегия включва както нови, по този начин и добре познати експерти. Благодарение на това съдействие на екрана се появяват специалисти от МИА, които способстват като консултанти за наличието и създаването на предаванията. Участващите експерти по акулите включват: Кандас Фийлдс (МИА) - докторант, учещ динамичността и географската конструкция на популациите на едрите хищници;

Д-р Франсес Фарабоу – академик със специфичен интерес към екологията на морските хищници и ролята на акулите в структурата на рифовите съобщества; Д-р Грег Скомал – почитан морски биолог, подводен откривател, фотограф и публицист. В момента управлява Изследователската стратегия за акулите на щата Масачузетс; Д-р Майк Хайтхаус  - изпълнителен декан на Колежа по изкуство, просвета и обучение и учител в катедра " Биологични науки " на Международния университет във Флорида (МУФ); Д-р Раян Джонсън – морски биолог и знаменит водещ на документални предавания; Д-р Валерия Паз – биолог, експерт по делфините със засилен интерес към екологията на върховите хищници и съобществата; Д-р Янис Папастаматиу  - доцент в МУФ, катедра " Биологични науки ", със значителен принос към проучванията на акулите; Гибс Кугуру – кенийски академик, работи с огромни бели акули и учи тяхната ДНК; Мелиса Кристина Маркез – морски биолог, способства за популяризирането на науката. Изучава хрущялните риби като огромните бели акули;

Меган Уинтън – откривател и докторант, работи върху изследвания на популациите на морските костенурки в северозападния Атлантически океан; Девон Стрикланд (МИА) – капитан на футболния тим на МУФ и представител на идващото потомство морски биолози. Присъединява се като докторант към екипа в лабораторията на доктор Майк Хайтхаус; А-бел Гонг (МИА) – експерт по екология на държанието, учи акулите и води подкаста " LGBTQ+ STEM ”, който дава платформа на учени от общността на ЛГБТК; Йохан Густафсон – австралийски началник на експедиции, морски еколог и експерт по акулите с интерес към държанието, придвижването и взаимоотношенията им с околната среда. Използва най-модерните технологии за маркиране на животни, а към този момент 10 години изследванията му оказват помощ за следенето на разнообразни типове акули, публикувани във водите на Австралия и Д-р Мариел Фамилиар Лопез – биолог, експерт по дивите животни в морска и сухоземна среда с опит в популяризирането на науката. Мариел е родена в Мексико, а проучванията ѝ оказват помощ в битката с хитридиомикозата – инфекциозно гъбично заболяване при земноводните, водещо до всеобщо понижаване на популации и изгубване на типове по целия свят.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР