Танцуващата докторка Неделя Щонова, която спечели със скандал шоуто Денсинг

...
Танцуващата докторка Неделя Щонова, която спечели със скандал шоуто Денсинг
Коментари Харесай

Д-р Щонова била и Мис Пловдив

Танцуващата докторка Неделя Щонова, която завоюва със скандал шоуто „ Денсинг старс ” във вторник, май от много време си пада повече по шоубизнеса, в сравнение с по медицината. Не са доста хората, които могат да се похвалят, че са се лекували при нея. Затова пък тя не от през вчерашния ден печели аплодисменти на всевъзможни подиуми, а купата от шоуто на Би Ти Ви ще съхранява паралелно с корона от конкурс за хубост.

 

Още в зората на демокрацията бъдещата кралица на бала става първата мис Пловдив в актуалната история на родния си град. Тя рядко загатва в общественото пространство това свое достижение, тъй като твърди, че й пречело в персонален проект. Освен това държала в очите на хората да наподобява по-скоро интелигентна, в сравнение с красива.

Много преди да се прочуе бъдещата докторка прави първия си опит да стане известна с външен тип. Тогава тя е напълно млада, към момента девойка, и взема решение да се яви на конкурс за хубост, като по-късно споделя, че го е направила на смешка. Оказва се, че това е първото съревнование от този тип в новото време в Пловдив, където Щонова е родена. Подобни състезания там са правени преди Втората международна война, само че през соца затихват. След избуяването на демокрацията през 90-те години на предишния век те още веднъж набират скорост, а тогавашната девойка Неделя, която по това време избира да я назовават Нели, взема решение да премери сили и сексапил с другите девойки под тепетата. И печели. По този метод записва името си в историята като първата носителка на короната на Мис Пловдив. Известно е, че това е огромно самопризнание за външния тип на всяка млада девойка, защото дамите в града от много време са известни като едни от най-забележителните в страната ни.

Колко тежи короната на най-красивата пловдивчанка? Оказва се, че не е лека. Макар че никой не я е карал принудително да се яви на състезанието, а е отишла там по свое лично предпочитание, за докторката било мъчно да одобри купата си. Смятала, че тя може да смъкна реномето й. Много държала да я възприемат преди всичко като интелигентна и едвам по-късно – като красива жена, а короната навежда на мисълта, че външният тип е приоритет. „ В професионален проект купата на Мис Пловдив не ми е пречила, само че в персонален... по-скоро да. Защото по някаква не напълно известна за мен причина, откакто станах първата Мис Пловдив, нещо от моята вътрешна същина влезе в неспирна конкуренция с визията ми, пейзажа извън. Аз постоянно желаех да бъда повече интелигентна, в сравнение с красива, това ми се фиксира като някакъв комплекс ” , споделя след време тв водещата.

Възможно е точно този комплекс да я е тласнал към всички специализации, които след това прави, до момента в който стане една от най-добре образованите дами у нас. Освен, че е приключила медицина и има компетентност по неврология, тя е специализирала аналитична психотерапия в Ню Йорк и Париж, член е на нюйоркската академия на науките, от години е създател и водещ на медицински рубрики и излъчвания, написа публикации в здравно списание и е съавтор на управлението за брачно консултиране дружно с проф. Румен Стаматов.

Сърцето й обаче явно остава на сцената. Не са доста хората, които са се радвали на медицински грижи от страна на красивата някогашна Мис Пловдив. Тя постоянно е предпочитала да се изявява пред камера и аудитория, а не в лекарски кабинет. Преди да стане водеща в Би Ти Ви, води предаване в кабеларката „ Евроком Пловдив ” и даже печели интернационалните награди със собствен филм с здравна тема. Ръководи йога студио, опитва се като певица, даже има личен музикален албум с кавъри на песни на Глория Гейнър и Шер.

Покрай „ Денсинг старс ” нашумя фактът, че свири и на пиано , а преди 4 години записа своя авторска ария. Заглавието е „ Бъди Икар в орис на бис ”. Докторката сама е композирала музиката и е написала текста към парчето. Тя има и книга с разкази – изобщо активността й е всеобхватна и най-често е обвързвана по-скоро с шоуто, в сравнение с с медицината. Като се вземе поради, че огромната й фантазия е била да стане балерина, а не крие, че е станала лекарка, с цел да сбъдне фантазията на родителите си за себе си, е елементарно обяснимо за какво лекарката се хвърли с такава пристрастеност да става кралица на бала в „ Денсинг старс ”. На 53-годишна възраст тя най-сетне съумява да реализира огромната си фантазия – да танцува пред аудитория.

С каквото и да се занимава, Щонова до през днешния ден почтено пази своята купа за хубост. Тя е споделяла, че пази роклята от първата си среща със своя брачен партньор, когато е единствено на 20 години. Дрехата била много тясна и впита в тялото, описа лекарката преди време. Често я облича, с цел да са види по какъв начин й седи. Ако забележи, че стартира да й отеснява, незабавно ограничавала храната и ускорява физическата интензивност. По този метод за над 30 години, откогато се познава със своя обичан, тя не е качила и сантиметър върху идеалните си форми.

 

 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР