Талибаните в Афганистан призоваха за забрана на музиката и на

...
Талибаните в Афганистан призоваха за забрана на музиката и на
Коментари Харесай

Талибаните поискаха да се забрани музиката в ритуалните зали в Кабул

Талибаните в Афганистан приканиха за възбрана на музиката и на действия, противоречащи на ислямските разпореждания, по време на сватбени и сходни тържества в афганистанската столица, съобщи ДПА.

Призивът бе насочен от религиозната полиция на талибаните по време на среща със притежателите на обредни зали в Кабул.

Талибаните възприемат музиката като противоречаща на законите на исляма. След завръщането им на власт през август 2021 година доста актьори и музиканти напуснаха Афганистан и желаеха леговище в западните страни.

Сега притежатели на ритуални зали са възмутени от възбраната и споделят, че в случай че на женитба няма музика, то каква е разликата сред сватбата и погребението.

 " Мястото ми се отразява доста добре ": Ресторантът в Кабул, който е единствено за дами

По принцип ритуалните зали не се употребяват от доста хора в Афганистан, тъй като в тях се провеждат скъпи сватбени тържества. Много младежи биха желали да се оженят в ритуална зала, само че не могат да си го разрешат поради високите разноски.

За да угодят на талибаните, в този момент притежатели на първокласни сватбени зали в Кабул описват, че имат обособени салони за мъжете и дамите, както и мъж фотограф и жена фотограф, които да вършат фотоси на представителите на съответния пол. Сервитьорите също обслужват салонните съгласно половото разделяне.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР