Т юлен монах, превърнал се в местна знаменитост в Гърция,

...
Т юлен монах, превърнал се в местна знаменитост в Гърция,
Коментари Харесай

Гняв в Гърция след убийството на тюлен монах

Т юлен духовник, трансформирал се в локална звезда в Гърция, откакто бе избавен от риболовци преди три години, е бил открит погубен с харпун отблизо разстояние, което провокира гнева на природозащитници и апели да бъде открит килърът му, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тюленът Костис е бил съзнателно погубен във водите край остров Алонисос от архипелага Северни Споради, съобщи природозащитната организация MOm за проучване и запазване на тюлена духовник. Според представител на организацията наподобява тюленът е бил погубен с харпун от лодка и наподобява необикновено това да е било случай.



Убийството на тюлена натъжи и разгневи природозащитниците, жителите и посетителите на остров Алонисос, който е дом на една от последните останали колонии на тюлен духовник в Средиземно море.

Костис беше избавен от риболовци като бебе през 2018 година, когато стихия го отнесе на брега на о. Фолегандрос. Той бе избавен от локални поданици и гледан в център на МОm на о. Алонисос, а по-късно върнат назад в морето на 3-4-месечна възраст.



Тюленът духовник е считан за един от най-застрашените типове в света и се счита, че едвам няколкостотин са останали в Егейско море или край атлантическото крайбрежие на Мавритания в Северозападна Африка.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Изпит. Професорът задава въпрос след въпрос, студентът мълчи. - Добре, финален въпрос: кой е разкрил Америка? Студентът повдига плещи. - Колумб! - напряко крещи преподавателят.… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниХаджигенов се обръща с молба към жители, компании и учрежденияКакво е общото сред Кипър, Куба, Турция, Канада, Северна Ирландия, АнтарктидаВ петък енергийният министър Андрей Живков освободи борда на директоритеЕпитропов направи превъзходен заключителен спринтХората стават нетърпеливи и към този момент не слушат правителствотоТрима души са починали при злополука на път III- 663 сред Чирпан и село ЗетьовоТези кралски особи не са тъкмо късметлииПо първична информация мъж с маска и ръкавици заплашил служителката в магазин за алкохол и цигари с револвер, взел наличната сума пари и избягал в незнайна посокаКакво разяснява служебният министър на стопанската система Кирил ПетковВижте какво ги е обидилоВ същото време омбудсманът Диана Ковачева написа остро мнение до ръководителя на КЕВР, в което го прикани да не утвърждава по-високите цени на водатаИзберете своя любимец на уеб страницата на https://greatmonday.bg " Измина последната спокойна седмица по повод епидемиологичното разпространяване на ковид, само че това не трябва да ни плаши ", сподели тойКаква е причинатаРибата и морските блага участват в менюто на всеки ресторант по ирландското крайбрежие  Мария Бакалова стана кръстница на първия български боен научноизследователски транспортен съд
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР