Свинската мас е продукт, който намира широко приложение в българската

...
Свинската мас е продукт, който намира широко приложение в българската
Коментари Харесай

Топене на свинска мас – ето така е правилно!

Свинската мехлем е артикул, който намира необятно приложение в българската кухня. С нея можем да си приготвим ароматни курабийки, банички и всевъзможни други вкусотии.

Този скотски артикул е скъп освен, поради вкусовите си качества, само че и поради потребните си свойства. Може да взе участие при изработка на кремове, смазки и мехлеми, които лекуват най-различни неразположения.

Всеки може да си закупи друга разфасовка свинска мехлем, само че домашно приготвената е доста по-качествена.

Независимо дали имате богат кулинарен опит или не, то топенето на свинска мехлем надали би ви затруднило. Днес ще ви разкажем по какъв начин протича този развой и какви са спецификите, на които е редно да се обърне внимание, с цел да имате най-после първокачествен артикул, от чиито свойства да се възползвате.
Как е вярно да се топи свинска мехлем?
Процесът, както и по-рано споменахме, не е комплициран. Сланината, която е от прасето, се оставя да се топи на муден огън, до момента в който не се трансформира в хрупкави пръжки.

Важно е да знаете, че сланината би трябвало да е прясна и да не е авансово осолявана или овкусявана с други подправки.

Добре би било да подберете части сланина, по които няма месо. Колкото по-чист е продуктът, толкоз по-лесно ще ви бъде да приготвите свинска мехлем.
Баба ми е споделила, че свинската мехлем гони заболяванията далеко
Свинската мехлем е известна със своите многочислени изгоди още от времената на нашите баби и дядовци. Голяма част от настоящето потомство под...

Към всеки два кг сланина се прибавят по 500 мл вода. Парчетата се нарязват и се оставят в бездънен съд на котлона.

Течността се прибавя към животинския артикул, с цел да не се получи запържване или задушаване, което в действителност е причина за оня кафяв цвят на маста, който всеки се цели да избегне.

През цялото време, до момента в който маста се топи, би трябвало да сте към котлона и да разбърквате. Разтопената мехлем се отсипва на няколко пъти в обособен съд. Ако сланината стартира да залепва по дъното на съда, се прибавя още малко количество вода.

Докато маста е топла и течна, се прецежда през марля и се налива в стъклени буркани. Когато се втвърди, е добре да я съхранявате в ледник, тъй че да е годна дълго време.

Това са всички специфики, свързани с размразяване на свинска мехлем, за които би трябвало да знаете, в случай че сами желаете да я приготвяте!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР