Световният ден на социалната работа ще бъде отбелязан в Бургас

...
Световният ден на социалната работа ще бъде отбелязан в Бургас
Коментари Харесай

Най-уязвимите хора в обществото показват талантите си на благотворителен базар в Бургас



Световният ден на обществената работа ще бъде маркиран в Бургас с благотворителен базар. Той ще се организира от 15 до 17 март в Експоцентър " Флора ".
На него ще бъдат показани ръчно направени творби от хора, които живеят в обществени домове, обитават краткотрайно, работят в профилирани предприятия или получават различен тип обществена помощ. Едни от тях са жителите на Дом за остарели хора " Цвета и Анка Върбанови " и Център за обществена рехабилитация и интеграция за хора с увреждания, за чийто живот и работа Actualno.com описа в специфични изявления.

На купувачите ще бъдат показани сувенири и други артикули, направени от ръцете на хората от Център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания, дом " Ронкали ", предпазени жилища за хора с разнообразни увреждания и други домове и центрове в града. Общият брой на обществените заведения, които ще вземат участие в базара е 20.
Освен сувенири свързани с българските празници и обичаи, на базара ще се продават и движимости, които употребява всяко домакинство в бита си, облекла, бижута, сладкиши и други храни.
Обитателите на обществените звена са подготвили и музикални осъществявания, които са част от техните занимания през годината.

Представители на Център за социална поддръжка ще дават съвещания на нуждаещите се. Помислено е и за най-малките гости на базара. В Експоцентър " Флора " ще има работилница, в която те ще могат да пресъздават концепциите си посредством рисунки или различен тип творби.
Началото на базара ще бъде обещано с концерт, включващ музикални осъществявания и танци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР