Световната №817 Франческа Джоунс се превърна в най-нискоранкираната полуфиналистка в

...
Световната №817 Франческа Джоунс се превърна в най-нискоранкираната полуфиналистка в
Коментари Харесай

№817 в света е на полуфинал в Богота и това далеч не е най-впечатляващото за нея


Световната №817 Франческа Джоунс се трансформира в най-нискоранкираната полуфиналистка в WTA тура в последните 4 години. Британката реализира това след триумф с 6-4, 6-2 над шестата сложена Лаура Пигоси на WTA 250 шампионата в Богота.

През 2019-а Патриция Мария Тиг игра край в Букурещ без ранкинг след завръщане от майчинство. При Джоунс ниската позиция в класацията се дълги основно на едногодишна пауза поради травма.

Постигнатото в Богота обаче надалеч не е най-впечатляващото в историята на Джоунс.. Джоунс реализира триумфите си на корта с рядка генетична болест, поради която има по четири пръста на ръцете и левия крайник и единствено три пръста на десния крайник. На корта това въздейства на захвата на ракетата и салдото ѝ. В детските години тя претърпява голям брой интервенции и всички експерти ѝ споделят, че с това положение няма да успее да пробие в професионалния тенис. Тя им дава отговор с постженията на корта.

Две години след класирането за Australian Open 2021 тя завоюва и първия си мач в съществена скица на равнище WTA. През февруари 2022-а доближи до рекордната си позиция №149, само че тъкмо в този миг се наложи да остане отвън игра за цяла година.

22-годишната британка игра пет ITF шампионата при завръщането си преди да се включи в Богота със предпазен ранкинг. Това е първото ѝ присъединяване в тура от Уимбълдън 2021.

В първи кръг Джоунс в профил поставената под №3 Нурия Паризас Диас, което бе и втората ѝ победа над противник от топ 100 в кариерата. За нея следва мач против шампионката от предходната година Татяна Мария, която в профил квалификантката Нурия Бранкачо след 6-3, 6-2.

Опитът и триумфите – всичко това е на страната на Мария, чиято победа е оценена с. А шансът Джоунс да продължи своята превъзходна приказка в Колумбия е с коефициент.

До полуфинал доближи и 21-годишната Пейтън Стърнс. Шампионката от колежанското състезание в Съединени американски щати започва стремително професионалната си кариера и победи Тамара Зиданшек в три сета, с цел да стигне до полуфинал. В него тя ще срещне Камила Рахимова, отстранила Сара Сорибес Тормо след 6-4, 7-5.

Коефициентите за мачовете и пазарите в тях можете да разгледате на.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: Още доста от Алкарас – Синер, апелирам
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР