Световната здравна организация (СЗО) не е получавала медицински материали в

...
Световната здравна организация (СЗО) не е получавала медицински материали в
Коментари Харесай

СЗО: Няма доставки на медицински материали в Газа вече 10 дни

Световната здравна организация (СЗО) не е получавала медицински материали в Ивицата Газа в продължение на 10 дни поради новата атака на Израел.

Затварянето от страна на Израел на пропускателния пункт Рафах в Газа е довело до " сложна обстановка ", съобщи Тарик Ясаревич, представител на СЗО

" Последните медицински доставки, които получихме в Газа, бяха преди 6 май ", акцентира той.

Израелските войски влязоха в град Рафах на 7 май, с цел да разширят офанзивата си против Хамас. Те затвориха пропускателния пункт Рафах към Египет, който е от решаващо значение за филантропичните доставки.

Тъй като организациите на Организация на обединените нации предизвестяват за възходящ риск от апетит в Газа, пропускателните пунктове Керем Шалом и Ерез от Израел също са затворени.

Най-голямо безпокойствие провокира горивото, належащо за действието на клиниките и лечебните заведения. Здравните заведения в Газа се нуждаят от до 1,8 милиона литра гориво месечно, с цел да действат.

След затварянето на границата в Рафах са влезнали единствено 159 000 литра. " Това явно не е задоволително ", сподели Ясаревич, и добави, че единствено 13 от 36-те лечебни заведения на цялата палестинска територия към този момент работят " отчасти ".

" Болниците, които към момента действат, нямат гориво, а това излага на заплаха живота на толкоз доста хора. Настоящите военни интервенции в Рафах излагат на риск безчет животи ", акцентира той.

Атаката на Хамас на 7 октомври докара до гибелта на повече от 1170 души в Израел, множеството от които цивилни, съгласно израелски данни. От 252 души, взети за заложници, 128 към момента се намират в Газа, само че 38 от тях се считат за починали.

Повече от 35 300 души, най-вече цивилни, са били убити в палестинската територия от експлоадирането на войната, съгласно данни, предоставени от здравното министерство на Хамас.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР