Свежи сармички, които ще ви накарат да се влюбите в

...
Свежи сармички, които ще ви накарат да се влюбите в
Коментари Харесай

Лозови сармички със сирене

Свежи сармички, които ще ви накарат да се влюбите в Българската национална кухня

Необходими Продукти

● домати - ½ ч.ч. нарязани
● сирене - 1 ч.ч.
● ориз - 1 ч.ч. водна
● лук - 1 глава
● копър - 1 връзка свеж
● вода - 2 ч.ч.
● черен пипер
● червен пипер - 1 ч.л.
● сол
● яйца - 2 бр.
● вода - 1 ч.ч. за заливане
● олио - 100 мл
● лозови листа - 50 бр.
● олио - 5 с.л. за запържване

Начин на подготвяне

Рецептата за лозовите сармички е тествана и сполучлива. Знам я от майка ми. Стават леки на усет. Изключително вкусни са.

Почистваме си листата от жилките и дръжките и ги попарваме за малко в гореща вода. Вадим и ги отцеждаме. Броят сарми зависи от величина на листата.

Почистваме бял ориз - към 1 водна чаша. Измиваме го. Почистваме 1 глава лука и режем на ситно.

Слагаме олиото в бездънен тиган и запържваме лука, слагаме и ориза и разбъркваме. Трябва лукът да омекне и оризът да стане транспарантен. Добавяме 2 ч.ч. топла вода и оставяме да поври на ти огън. Овкусяваме ориза със сол.

Прехвърляме готовия в чиста тенджера. Нарязваме на доста ситно почистени от кората пресни домати - към 1/2 ч.ч. Използвам пресни, само че в случай че нямате може и от консерва. Натрошаваме сиренето, нужно ни е 1 ч.ч. бяло саламурено.

Слагаме ги в тенджерата. Овкусяваме с черен пипер на усет. Нарязваме на ситно магданоза и го прибавяме и него. Прибавяме 1 ч.л червен пипер. После слагаме и 2 сурови пресни яйца и разбъркваме всичко доста добре с огромна лъжица.

Подготвяме си листата и слагаме от още топлата примес, навиваме стегнати сармички. Слагаме от сместа, захлупваме двете страни и след това навиваме като рулца.

Подреждаме ги в огромна паница или различен съд, до момента в който работим. На дъното на тенджерата, в която ще ги варим, слагаме 4-5 листа, тъй че да го покрие. Подреждаме на редове сармичките.

Заливаме ги с 1 ч.ч топла вода и олиото. Захлупваме от горната страна паница, тъй че да ги покрие. Варим на ти огън към 30 минути. Сервираме лозовите сармички със сирене до момента в който са топли.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР