Студенти и млади лекари имаха възможност да наблюдават операции на

...
Студенти и млади лекари имаха възможност да наблюдават операции на
Коментари Харесай

Специалисти от ВМА с операции на живо пред студенти и млади лекари


Студенти и млади лекари имаха опция да следят интервенции онлайн от операционните на ВМА в границите на Международния конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари, проведен напълно от студенти на Медицински университет – София, оповестиха от ВМА.

Над 700 участници от повече от 60 страни взеха присъединяване във форума, който се провежда за 17-ти следващ път и е един от най-престижните в Европа.

Младите експерти имаха опция да следят интервенции онлайн от две от операционните на ВМА. На 11 май 2018 година се организира уъркшоп по артроскопска хирургия - студентите и младите лекари следиха метода и задаваха своите въпроси към оператора – доцент Владимир Русимов – началник на Клиника по ендоскопска травматология.

По същото време течеше и уъркшоп за ендоскопско лекуване на уролитиаза. В рамките на форума участниците се срещнаха със модерни способи за лекуване на уролитиаза - перкутанозна нефролитотрипсия и уретрореноскопия, както и имаха опция да почерпят опит и да зададат своите въпроси към проф. Илия Салтиров, началник на Клиника „ Ендоурология и екстракорпорална литотрипсия ”.

Това е следващият интернационален конгрес, в границите на който експерти от ВМА показват онлайн от операционните зали едни от най-съвременните способи за лекуване на разнообразни болести. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР