Студ и сняг сковаха североизточната част на Китай. Властите издадоха

...
Студ и сняг сковаха североизточната част на Китай. Властите издадоха
Коментари Харесай

В Китай -40 градуса, а в Москва отчитат най-топлото време от 133 години насам

Студ и сняг сковаха североизточната част на Китай. Властите издадоха предизвестие за рекордно ниски температури. Само за две денонощия градусите паднаха приблизително с към 15, а в селцето Лу-ох бяха регистрирани цели минус 40 градуса, осведоми Българска национална телевизия. Въпреки, че рисково ниските температури сътвориха транспортен безпорядък, някои китайци взеха решение да се позабавляват, като хвърляха във въздуха вода и следиха по какъв начин тя се заледява за секунди.

На другата прекаленост е съветската столица Москва, където живакът през вчерашния ден сподели 5,4 градуса, подобрявайки върха за 18 декември от 5,3 градуса, подложен преди 133 години. Обикновено температурата по това време на годината е към 6 градуса под нулата, означават от Центъра за хидрометеорологични проучвания.

„ Последният път, когато температурата в съветската столица на 18 декември е надхвърлила 5,3 градуса, е бил през 1886 година “, заяви Елена Восолюк от метеорологичния център ФОБОС, представена от Българска телеграфна агенция.

Необикновено топлото време в Москва се дължи на атмосферен фронт от Атлантическия океан. На Нова година се чака в съветската столица да вали дъжд, а не сняг.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР