Стратези от почти всички големи банки от Уолстрийт отправиха през

...
Стратези от почти всички големи банки от Уолстрийт отправиха през
Коментари Харесай

Буря назрява на щатския фондов пазар

Стратези от съвсем всички огромни банки от Уолстрийт насочиха през седмицата нервни послания за американските фондови тържища.

Последните предупреждения дойдоха от " Дойче банк " и " Голдмън Сакс груп " и повториха към този момент споделените от " Моргън Стенли ", " Ситигруп " и " Бенк ъф Америка " паники.     

Всеобщото безпокойство е за предстоящи високи пазарни съмнения и низходящи корекции. Оценките на книжата на американските компании са на исторически високи нива, акциите нарастват без паузи през последните седем месеца, щатското стопанство не наподобява абсолютно уверено, а Федералният запас се приготвя да изтегли паричните тласъци още до края на годината. 

Рискът от фрапантен поврат пораства, по оценка на специалисти на " Дойче банк ". Те показват, че корекции на оценките не постоянно изискват пазарни обрати, само че сигурно лимитират доходността.  

Някои от тези пазарни ограничавания към този момент са налице, а мощните подеми са минало.

Акциите на щатските компании завършиха седмицата на загуба - първата за последните три седмици - заради неубедителните стопански данни и предстоящото евакуиране на паричните тласъци от Федералния запас. S&P 500 се намали с 1.7%, Russell 2000 - с 2.8%, и само NASDAQ се показа добре с помощта на колоси като " Facebook ". 

Борсовият показател S&P 500, който е удвоил пазарната си оценка от достигнатите през март 2020-а низини, не се е повишавал с 1% през нито един от последните 34 дни - най-дългият интервал на застой от 20 месеца. Същевременно, броят на фирмите, които изпитват сериозен ценови напън, пораства и повече от половината членове на борсовия показател регистрират спадове от върховите до минималните котировки на акциите си от най-малко 10% от май насам, сочат данни, събрани от " Моргън Стенли ". По данни на организация " Блумбърг " пък средностатистическата акция от показателя S&P 500 е изгубила 10% от междинната си върхова оценка за последните 52 седмици.  

Още по-лошо е ситуацията на компаниите с дребна пазарна капитализация, като 90% от акциите на членовете на Russell 2000 към този момент са претърпели 10-процентна низходяща промяна. 

Стратези на " Голдмън Сакс " разясняват, че въпреки вероятността на щатския фондов пазар като цяло да е солидна, пиковият повтаряем оптимизъм евентуално към този момент е отминал. Банкерите считат, че хеджирането на позициите, изключително в кратковременен проект, наподобява атрактивно.  

Стратегът на " Моргън Стенли " - Андрю Шийтс - чака интервал на слаби данни през септември тъкмо когато се покачва риска от вид " делта " на COVID-19 и стартира присъствената учебна година. 

Експерти на " Бенк ъф Америка " считат, че показателят S&P 500 се е трансформирал в " 36-годишна облигация с нулев ваучър " и са обезпокоени от дълготрайната му вероятност. 

По оценка на мениджъра на институционални активи " Принсипъл глоубъл инвестърс ", " фундаменталните индикатори към момента са много мощни, а финансовите условия - удобни ". Експертите чакат нова фаза на бизнесцикъла или най-малко идващия стадий от него. И предизвестяват, че пазарите са в преход и вложителите би трябвало доста да внимават в какви компании влагат парите си.  

На процедура, пазарът се държи решително над водата с помощта на софтуерните колоси " Facebook ", " Амазон.ком ", " Епъл ", " Майкрософт " и " родителя "  на " Google " - " Алфабет " - групата, известна като FAANG. Без тези пет компании растежът от 4% на S&P 500 през това тримесечие щеше да е на половина по-малък. 

Главният пълководец на " Моргън Стенли " за щатските фондови тържища Майк Уилсън обаче предизвестява играчите да не се надяват, че членовете на FAANG ще продължат да крепят пазара до безконечност. Акциите са навлезли във етапа от пазарния цикъл, в която оценките по-скоро понижават и даже най-успешните компании няма да се спасят от спад. Уилсън напомня, че по предписание крахът потегля от най-слабите звена преди да повлече и най-силните - развой, който той назовава " търкаляща се промяна ". Стратегът планува, че тя ще завърши с консолидация в по-високото качество и при лидерските пазарни сфери и че окончателното придвижване ще е в близко бъдеще и ще докара до почти 10-процентна промяна на базовия борсов показател. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР