Стойността на акта за нарушение по повод дейността на лечителката

...
Стойността на акта за нарушение по повод дейността на лечителката
Коментари Харесай

До 10 000 лева глоба за лечителката Кармен

Стойността на акта за нарушаване във връзка активността на лечителката Кармен Лазарова, провела груповото лечебно пътешестване до Бразилия, може да бъде до 10 000 лв.. Така или другояче тя е правила активност, която не е регламентираната в закона. Нямаме информация за взимане на пари, само че никой не работи без пари на този свят “. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев пред публицисти във връзка инспекцията на дамата, изпратила онкоболна при шаман в Бразили, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Той напомни, че Кармен е водила групите, направлявала ги е, имала е сериозен принос в цялата тази история. „ Тя е в системата и е работила в тези канали “, аргументира обвиняването здравният министър.

„ Дейността на лечителката не е регламентирана в закона. Проблемът обаче е доста по-сериозен “, акцентира министър Ананиев. По думите му това постанова Законът за здравето да бъде изменен.

„ Да се регламентира доста по-добре активността на сходни лечители. В това число и усилване на контрола. Сегашният случай ни кара да концентрираме старания в тази посока “.

„ Според мен щом ще има наказателно разпореждане, би трябвало уеб сайтът й също да бъде закрит. 10 000 лв. е наказването, което разрешава законът. То е общо наказване. Може би в измененията на закона би трябвало да се уточняват типовете санкции за другите закононарушения “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР