Стотици хиляди, част от които с автомати Калашников, излязоха на

...
Стотици хиляди, част от които с автомати Калашников, излязоха на
Коментари Харесай

Стотици хиляди излязоха в Сана след ударите на САЩ и Великобритания

Стотици хиляди, част от които с автомати " Калашников ", излязоха на огромна проява в столицата на Йемен Сана, следена от бунтовниците хуси, след офанзивите на Съединени американски щати и Англия, съобщи Агенция Франс Прес,

Тълпата издигна йеменски и палестински флагове и скандира: " Смърт на Америка, гибел на Израел ".

Подкрепяните от Иран бунтовници хуси, които превзеха Сана през 2014 година и водят война с водена от Саудитска Арабия коалиция, бяха подложени нощес на масирани ракетни удари от Съединени американски щати и Англия, в отговор на офанзивите против търговски кораби в Червено море.



" Ако Америка и нейните съдружници решат да ни разгласят открита война, ние сме подготвени за това и няма да имаме различен избор, с изключение на да донесем победа или да паднем като мъченици ", декларира Абдел Азим Али, един от протестиращите.

" Чакаме деня, в който ще водим война с Америка ", споделя Мохамед Хюсеин, различен стачкуващ.

" Ние не се опасяваме от американските или английските военновъздушни сили. Бомбардирани сме от девет години и следващата офанзива не е нищо ново за нас ", показва Абдала Хасан, още един от тълпата.



Подкрепяните от Иран хуси настояват, че през последните седмици са атакували единствено кораби, свързани с Израел в отговор на военната интервенция на израелската войска против терористичната организация " Хамас " в Газа. В отговор на въздушните удари те заплашиха да нападат американски и английски кораби.

Според уредниците един милион души са се присъединили в демонстрацията в Сана. Кореспонденти на Агенция Франс Прес оповестиха, че митинги са се състояли и в градовете Ходейда и Ибб, които също са следени от хусите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР