Стопкадри Нова ТвЖурналистът Василена Доткова направи интересен коментар на фалшивите

...
Стопкадри Нова ТвЖурналистът Василена Доткова направи интересен коментар на фалшивите
Коментари Харесай

Журналист: Фалшиви новини плашат с глад при влизане в еврозоната

Стопкадри Нова Тв

Журналистът Василена Доткова направи забавен коментар на подправените вести, които плашат с апетит при влизане в еврозоната.

Според нея през април е била доста дейна дезинформацията във връзка с влизането в еврото. Имало е и няколко талази по няколко тематики, едната от които е за Румъния.

Появиха се такива изказвания, че Румъния се е отказала да одобри еврото, които са безусловно погрешни, защото не цитират някакъв източник. Просто, ей по този начин се появяват няколко самостоятелни профила във Facebook с разнообразни цветове и с леки промени в фразата, сподели по Нова Тв Василена.

Понеже се появяват 7-8 обособени профила, се основава усещане за масирано разпространяване на това изказване, че все едно доста хора и доста обособени гласове го споделят. Всъщност това е безусловно погрешно и не почива на никакво действително събитие и на никаква действително събитие, добави тя.



Доткова изрази мнение и за „ най-прясната вест “, съгласно която Румъния през вчерашния ден е отказала да одобри еврото.

Понякога се употребява някакъв % истина, с цел да се направи неистина. Румъния в действителност не извършва за момента критериите за приемане на еврото, само че няма нищо правилно, че няма да го приема. Румъния има обвързване като всички останали страни в Европейския съюз и когато извърши изискванията за приемане на еврото, ще го одобри, съобщи Доткова.

Просто тя за момента е надалеч от осъществяването на изискванията, има проблеми с обществените финанси, има и доста висок бюджетен недостиг и просто не дава отговор на критерия. Румъния работи за приемане на еврото, само че няма да бъде скоро подготвена, тъй като ще й би трябвало време, с цел да се оправи с бюджетния недостиг. Подобна вест обаче е изфабрикувана, добави Василена Доткова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР