Стопкадри бТВИзпращаме дъждовните и гръмотевичните бури, ама не съвсем.Това обяви

...
Стопкадри бТВИзпращаме дъждовните и гръмотевичните бури, ама не съвсем.Това обяви
Коментари Харесай

Времето се разваля към Гергьовден, обяви професор Рачев

Стопкадри бТВ

Изпращаме дъждовните и гръмотевичните стихии, но не напълно.

Това разгласи проф. Георги Рачев.



До вторник ни чака по-спокойно и топло време, което не значи, че на обособени места следобяд в планинските региони няма да има опция да превали и прегърми, добави по бТВ той.

Ние сме в центъра в южната външна страна на един огромен антициклон, вследствие на което беше този мраз. Вчера в София си беше напряко студено, имаше един прекрасен вятър, дамите бяха и с качулки, само че ще стане доста по-топло. Днес сутринта обаче в Самоков беше половин градус под нулата, а в някои по-високи котловини означиха лек студ, сподели още Рачев.



Времето обаче се стабилизира и ще е доста хубаво преди мача Левски – ЦСКА в събота. Има възможност малко да превали в София, само че вероятността за това е 30 %, топката ще върви по-бързо по терена, и да тичат колкото желаят, добави професорът.

Според Рачев в идващите дни, изключително в Дунавската низина и ниските елементи, температурите ще са над 20 градуса.



Очаква ни хубаво късно априлско и майско време - заран свежо и прелестно, с температури от порядъка на 19, 23, 24 градуса, тук-там и 25, сподели той.

Вторник е последния ден преди да стартират празниците и това е европейски модел, нашия модел, който дава едни съществени валежи в Източна България. Американците са цялостен пас и те не дават безусловно нищо, и в среднощ осъвремененото на тази картина към този момент е различен. На Изток европейците изтеглиха преваляванията и ще са по-малко, тъй че и вторник не чака много хубаво и слънчево време, съобщи Рачев.

Последният сподели и по кое време се чака поврат във времето.

От сряда едни облачета ще се закачат, и от петък, наблягам, петък, събота и неделя към Гергьовден в следобедните часа много постоянно и на доста места, изключително в Западна България, ще има валежи. Тоест типичното майско време, заран е слънчево и доста свежо, а в следобедните часове се развива купищата дъждовна облачност. Бум-бам, извалява се и още веднъж блества слънце, разкри Рачев.

Според него идната неделя следва увеличение на това дъждовно време, изключително в следобедните часове.

Професорът посочи, че няма непрестанно да вали, както през вчерашния ден в много региони на на България, само че следобяд ще има купесто-дъждовна облачност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР