Столичният ЦСКА няма намерение да спира с подсилването през летния

...
Столичният ЦСКА няма намерение да спира с подсилването през летния
Коментари Харесай

ЦСКА не жали средства - взима офанзивен халф в близките дни

Столичният ЦСКА няма желание да стопира с подсилването през летния трансферен прозорец с оглед неуверения старт, който отборът от „ Българска войска “ направи в efbet Лига и европейските клубни шампионати.

Известен факт е, че „ алените “ направиха няколко покупко-продажби през предишното лято, като на „ Армията “ дойдоха Матиас Фаетон, Майкъл Естрада, Сейни Сейнянг, Браян Кордоба, Данило Асприля и вратарят Марин Орлинов.

Няколко кръга след началото на шампионата трансферният екип в столицата при ЦСКА е взел решение тимът да се укрепи с нападателен халф в лицето на албанеца Юрген Барди, разбра Gong.bg.

25-годишният албанец играе за втородивизионния турски Анкара Кеджиоренгюджю и е със мощен десен крайник. За родината си той няма мачове за представителния тим на „ орлите “, само че е младежки национал на Албания.

Барди идва в Турция от ФК Партизани, за който изиграва 210 срещи и отбелязва 23 попадения, като подава за още толкоз. В южната ни съседка за Анкара до този миг има 37 мача и 10 асистенции. Освен това, той е играл и за Тузласпор.

Иначе, „ алените “ държат да привлекат Барди в идващите няколко дни, с цел да може той бързо да стане разполагаем за новия ментор Нестор Ел Маестро. Играчът оперира като нападателен халф най-често по терените, само че също по този начин може да играе и като централен нападател, както и в средата на терена.

По този метод е ясно, че вицешампионът на България желае да укрепи междинната зона по игрището, където отборът изпитва известни съмнения след началото на 2023/2024.

Договорът на Юрген Барди с Анкара е до края на сегашния сезон, което значи, че ЦСКА ще би трябвало да заплати и трансферна сума за правата на футболиста, в случай че договорката бъде финализирана. Очаква се турците да пожелаят към 500 хиляди евро за своя футболист, след което той да подпише контракт с ЦСКА. До този миг диалозите са в начален стадий, само че от Борисовата градина са в контакт с антуража на футболиста, както и клуба от турската столица.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР