Стартират проекти за близо 40 млн. лв. за подобряване на

...
Стартират проекти за близо 40 млн. лв. за подобряване на
Коментари Харесай

Министър Цоков: Стартират инвестиции за близо 40 млн. лв. за обновяване на студентските общежития във Варна

Стартират планове за близо 40 млн. лева за възстановяване на материалната база в студентските общежития на варненски висши учебни заведения. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на днешната си аудиенция в града. Той посети Икономическия и Техническия университети във Варна и беседва с управленията им за проблемите и провокациите, които срещат.
 
Предстои учители от района да преминат образование за потребление на изкуствения разсъдък в просветителния развой. Това стана ясно по време на срещата на министър Цоков с ректора на Икономически университет - Варна проф. доктор Евгени Станимиров. В нея участваха както преподаватели, по този начин и представители на ИКТ Клъстер - Варна.
 
Висшето учебно заведение е основало Център за потреблението на изкуствения разсъдък в обучителния развой и работи за развиването и на студентски стратегии в това направление. Към момента в него работят 25 докторанти, които получават и методическа поддръжка от преподаватели от Съединени американски щати. " Изкуственият разсъдък може да промени напълно просветителната система, тъй като е допустимо да се окаже, че към този момент фокусът няма да бъде върху намирането на верните отговори, а в способността за задаване на подобаващите въпроси ", подчертава министър Цоков.
 
Той показа и насоките за цифровизация и потребление на изкуствения разсъдък в обучителния развой, които МОН създаде през последния месец. " Много значима е връзката сред учебното заведение и университета, само че тя ще бъде оптимално ефикасна, когато в нея взе участие и бизнесът ", акцентира проф. Цоков, който разиска и вероятни промени в професионалното образование с представители на ИКТ Клъстер Варна.
 
" 60 години са единствено началото, Вие решително гледате към бъдещето ", написа министър Цоков в книгата на Технически университет - Варна. Той беседва с ректора проф. доктор Драгомир Пламенов и преподаватели от висшето учебно заведение, което тази година означи своята 60-годишнина. Сред дискутираните тематики бяха положителните резултати, които постига  Професионалната гимназия по инженеринг, технологии и компютърни науки при Техническия университет. Министърът посети и Морския квалификационен център при висшето учебно заведение, в което студентите получават на практика умения. " Тук виждаме на процедура бъдещето на образованието, което се случва на толкоз доста места в просветителните ни институции,  формиращи съответни умения за триумфа на техните ученици ", акцентира проф. Цоков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР