Стара Загора. Длъжността Обществен посредник за община Стара Загора от

...
Стара Загора. Длъжността Обществен посредник за община Стара Загора от
Коментари Харесай

Стара Загора: Новият обществен посредник Надежда Чакърова – Николова официално встъпи в длъжност

Стара Загора. Длъжността Обществен медиатор за община Стара Загора от през днешния ден заема Надежда Чакърова – Николова. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Символично тя одобри ключовете от офиса, от досегашния омбудсман Павлина Делчева. Официалното показване на Надежда Чакърова - Николова направи ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков, в наличието на ръководителя на Временната комисия по желание на нов омбудман и общински консултант Милена Желева и медиите в града. Той пожела сполучлив мандат и подсети, че в този тип работа няма „ рецепта “ и всеки един въпрос ще изисква особено внимание и отношение.
„ Поемайки длъжността декларирам, че ще последвам правилата на хуманността, справедливостта и безпристрастността при решаването на всеки проблем. Ще надграждам постигнатото до тук и ще положа старания институцията, която съставлявам, да е благонадежден поръчител за спазването на правата и ползите на жителите “, сподели Надежда Чакърова-Николова. „ Администрациите би трябвало да работят за всеки един обособен човек, а тяхната активност би трябвало да е в синхрон със спазването на законовите разпореждания и в интерес на жителите. Убедена съм, че когато има верен и конструктивен разговор сред другите страни – то тогава работата на публичния медиатор ще бъде изпълнена добре “, добави още тя.
„ Горда съм, че институцията, която съставлява публичният медиатор, в Стара Загора бе затвърдена. В рамките на тези осем години, в които работих, нямаше съществени спорове и разногласия какво тъкмо и по какъв начин прави омбудсманът, каквито имаше в народен мащаб. За следващ път Стара Загора сподели, че тук се работи добре “, акцентира досегашният омбудсман Павлина Делчева. Тя се обърна и към новоизбрания медиатор с думите – „ Бъдете мъдра, смела, имайте самообладание и в никакъв случай не губете сензитивност към спазването на човешките права “.
Надежда Чакърова - Николова бе определена с решение на Общинския съвет на 28 септември 2017 година. Тя е магистър по финанси в УНСС София. Има над 20-годишен стаж в тази област. Владее немски и британски език. Председател е на „ Зонта клуб - Стара Загора “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР