Среща с представители на културата и изкуството проведоха днес кандидат-депутатите

...
Среща с представители на културата и изкуството проведоха днес кандидат-депутатите
Коментари Харесай

Среща с представители на културата и изкуството проведоха кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС

Среща с представители на културата и изкуството организираха през днешния ден кандидат-депутатите от ГЕРБ-СДС доктор Красимир Събев, Васил Седянков и Андриян Петров. В нея взеха присъединяване работещи в районната библиотека, художествената изложба и историческия музей на Смолян. 

„ Ние желаеме да се представим пред вас като хора, като планове и упоритости, само че и да чуем какво е вашето мнение, какви са вашите упования към нас. Ако през последните години правихме опити и търсихме новото, пристигна миг, когато би трябвало да кажем в каква посока отива страната ни. Ние си даваме сметка, че резултатът от положителното не идва незабавно, а вредата от грешките идва бързо и е дълъг хоризонтът за поправянето й. В този смисъл през последните три години всички усетихме по какъв начин опитите не способстваха за нищо положително “, означи доктор Събев.  

По думите му работата, която се прави от хората на изкуството и културата, е не толкоз забележима, колкото осезаема. На свършеното от тях се дължат моралните устои, нравствените полезности, образува се усетът за хубост, за подреденост, за истина и правота. 

Той прикани участниците в срещата да кажат какво би трябвало да се направи, с цел да се усъвършенства средата им на живот и творчество.

„ От това, което се случва, берем позор, може би и от наши, само че множеството е от непознати неточности. Нашите обитаеми места са оживели и са се крепили главно на три дирека, казано по родопски - обучение, просвета и религия. Оттук е и това особено отношение към вашите институции. Виждате в Широка лъка по какъв начин вървят нещата. Ако го няма Музикалното учебно заведение, ще е едно крайпътно населено място. Ако го няма това отношение към образованието, отново е същото. Виждате остарялото учебно заведение до църквата какъв прелестен обект стана. Сега имаме четирима шефове с 80 възпитаници в Музикалното учебно заведение, два центъра за деца, 20-тина деца в главното учебно заведение “, заключи кметът на Широка лъка Васил Седянков, който е трети в листата на ГЕРБ-СДС за Смолян. 



Според Андриян Петров – четвърти в листата, има институции, от които зависят доста неща, свързани с нашия район, а спецификата му е позната на всички. 

„ Мога да кажа, че в библиотеката, музея и галерията работят хора с огромни сърца. Благодарение на вашите старания и всичко, което в допълнение вършиме, се стигна до позитивна смяна във всяко отношение. Регионът ни обаче изисква освен специфични старания, само че и специфична поддръжка, с цел да си запазим младежите при нас. Има такава наклонност, само че в случай че ние не променим в действителност обстановката, ще се позадържат известно време и отново ще избягат. Аз съм единствен от сферата на културата, в нито една друга листа няма човек от нашето тесто “, уточни Петров. 

От своя страна работещи в културните институции изискват да се направи всичко допустимо, само че да се отворят европейските фондове за България. Обясниха, че европейските средства на този стадий са недостъпни, а това извънредно доста им връзва ръцете. На европейски средства разчитат те за осъществяване на голям брой планове и начинания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР