Сред подсладителите днес естествените отстъпват първото място, но има няколко,

...
Сред подсладителите днес естествените отстъпват първото място, но има няколко,
Коментари Харесай

Как се приема кленов сироп?

Сред подсладителите през днешния ден естествените отстъпват първото място, само че има няколко, които се избират като заместители на бялата захар. Кленовият сироп е един от тях. Ето повече за този артикул.

Какво съставлява кленовият сироп

Кленовият сироп се подготвя от сладкия сок на кленовото дърво. Дървото натрупа скорбяла в корените и стволовете си, изключително преди зимно време. Трупането на скорбяла трансформира сока в захар. Напролет тя се смесва с вода, издигайки се и образува сок, който се събира.

Събраният сок се подлага на обработка, с цел да се в профил водата и да остане гъст сироп. Той се получава посредством нагряване без химически добавки, консерванти и сътрудници.

Състав на кленовия сироп

С този артикул на тялото се доставя сила, вода, протеини, мазнини, въглехидрати и захари.

От минералите продуктът съдържа калций, магнезий, фосфор, натрий, калий и цинк, желязо, манган.

Витамините в наличието са показани от тиамин, рибофлавин, ниацин, витамин В6.

Ползи от кленовия сироп

 Kленов сироп

Благодарение на този състав сиропът от клен оказва помощ в битката с възпалителни и дегенеративни болести, поддържа здравето на сърцето, грижи се за репродуктивното здраве на мъжа, покачва силата, подкрепя храносмилането, профилактира диабета, грижи се за здрава кожа, пази тялото от рак, предотвратявайки развиването на гъбичка, отговорна за образуването на тумори.

Използване на кленов сироп

Кленовият сироп се употребява като подсладител - за чай или кафе. Може да се употребява и в производството на подсладен самун.

Приемът на кленови сироп е подобаващ за потребление както от възрастни, по този начин и при дребни деца, само че наложително на възраст над 1 година. За бебетата в някои изолирани случаи кленовият сироп, както и медът, могат да бъдат рискови.

Кленовият сироп, сходно на меда, съдържа бактерия Клостридиум ботулинум, предизвикваща детски ботулизъм.

Децата над 1 година, както и възрастните, имат по-балансирана храносмилателна система във връзка с киселините в червата, противодействащи на отрови. Затова на децата се дава кленов сироп след навършване на 1 година.

Трябва да се има поради, че кленовият сироп не се счита за аларген, подобаващ е и за вегани, тъй като е растителна храна.

Приемайте кленов сироп с мярка, тъй като е калорична храна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР