Спящ на улицата германец, за когото сигнализираха граждани в социални

...
Спящ на улицата германец, за когото сигнализираха граждани в социални
Коментари Харесай

Настаниха бездомен германец в приют във Варна 

Спящ на улицата немец, за който алармираха жители в обществени мрежи, е настанен в Комплекса за обществени услуги за бездомни лица и фамилии във варненския квартал „ Победа ".

Чужденецът си бе обособил място за нощуване в градинка пред бл. 22 на бул. „ Христо Ботев “. Той не приказва български език. Роден е през 1951 година и има документи за идентичност. В момента се открива задачата на пребиваването му във Варна и аргументите да е без заслон.

Осигурена му е храна и заслон до предприемането на административни дейности по връщането му в Германия, каквото е неговото предпочитание. Осъществява се връзка с посолството.

В спешния център е настанена и украинска гражданка, която е пристигнала през нощта във Варна. Тя е подала сигнал в полицията, че е била ограбена и няма средства.

„ Няма да оставим хора да бедстват, изключително в този момент, когато температурите падат и заваля сняг. Поддържаме връзка и със заместник-кметовете Павел Попов и Снежана Апостолова ”, сподели шефът на центъра Марко Марков, който дружно с дежурния са на място в приюта.

„ Имаме подготвеност да сложим допълнителнилегла, тъй като потенциалът на центъра е 100 души, а в приюта към този момент са настанени 104-ма нуждаещи се. Наредил съм никой да не бъде връщан и да ме държат в течение посредством заместник-кметовете да има всичко нужно при г-нМарков, задоволително храна и места ”, добави кметът Благомир Коцев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР