Спортна база по петанк няма да се изгражда в парк

...
Спортна база по петанк няма да се изгражда в парк
Коментари Харесай

Вместо база за петанк в парк "Хиподрума" ще има ново игрище за футбол и баскетбол

Спортна база по петанк няма да се построява в парк " Хиподрума ". Поне двеста души се събраха на кварталното игрище " Кафеза " с цел да чуят обещанието на ръководителя на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев от ГЕРБ. Той бе съвносител на отчета, дружно с останалите политически сили в СОС, за предоставяне безплатно за период от 10 години на 13.45 дка от парка на федерацията по петанк. Веднага след и изострен митинг на живеещите в кв. " Хиподрума ", на 14 юни Георгиев отсрочи разглеждането на отчета. Реално федерацията по петанк искаше единствено 2.5 дка за своя база и не дявол ясно защо щяха да се употребяват останалите над 10 дка в парка.

Гражданите повече от 10 години упорстват пред общината в запуснатия парк да се изградят футболно и баскетболно игрище, детска площадка и да има алеи и осветяване.

Сега, след гафа с даването на 1/3 от целия парк за база за петанк, Георгиев сервира извинения и даде обещание бързо да се изготви напълно нов проек, в който няма база за игра на петанк. Проектът ще бъде съгласуван с извършената анкета измежду 2500 живеещи в квартала. Те са изразили предпочитание по какъв начин да се преустрои парка като ще има три стадиони - футболно, баскетболно и волейболно.

Общината ще търси метод да отчужди терена на някогашната пералня, който е частна благосъстоятелност и е в парка, разясни Георгиев. Новият план за Подробен организационен проект на парка ще бъде придвижен бързо за гласоподаване до края на юли или най-късно през септември на сесия на СОС, даде обещание той. Изпълнението щяло да стартира първо с планиране на едно комбинирано игрище за футбол и баскетбол, само че то нямало да стане " за три месеца ", тъй като има процедури, за които би трябвало време, посочи Георгиев.

Как по този начин настояването на федерацията по петанк беше придвижено за една седмица да се гласоподава в СОС, попита гражданка, само че не й беше отговорено съответно.

На срещата участваха общински съветници от ГЕРБ, от Българска социалистическа партия, от " Демократична България " и Борис Бонев от " Спаси София ". Той не бе измежду вносителите на злощастния отчет и в този момент жители се допитваха до него дали да имат вяра на обещанията.

Старото игрище " Кафеза ", където бе срещата, е с разрушен асфалт, с ръждясали порти и ограда, а до неотдавна и с избуяла неокосена трева. За идването на общинарите краткотрайният кмет на " Красно село " Румен Русев от " Атака " разпореди и игрището бе окосено.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР