Според обвинението през април и май 2015 г. Захариев е

...
Според обвинението през април и май 2015 г. Захариев е
Коментари Харесай

Най-Накрая! Скандалният Прокурор Замесен С Камен Куката Е Аут!

Според обвиняването през април и май 2015 година Захариев е принуждавал главния очевидец Георги Цветанов да набеди наблюдаващия тогава делото прокурор Светлозар Костов в осъществяване на закононарушение, както и да лъжесвидетелства. Захариев желал Цветанов да подаде сигнал против Костов за това, че му е оказвал напън какви показания да дава.

Принудата била осъществена посредством закани, че против очевидеца ще бъдат формирани наказателни каузи и ще му бъдат повдигнати обвинявания. Цветанов обаче не се поддал и не извършил настояванията на Захариев. Няколко месеца по-късно Цветанов почина в автомобилна злополука.

По време на едно от съвещанията по делото през юни м.г. Захариев беше задържан в правосъдна зала. Тогава стана ясно, че против него има ново дело – за изнудване и присъединяване в групата за рекет на Камен Балбузанов-Куката. Според държавното обвиняване ролята му в бандата на известния плевенчанин от подземния свят била логистична и покровителска, а също така изнудвал доктор за пари.

В телевизионно следствие пък беше показано посещаване на прокурора дружно с Балбузанов в цех „ Вапцаров “, охраняван от „ Експрес Секюрити 2000 “. Целта на визитата била да се предложат услугите на компанията. Заедно с Куката, Захариев посетил със същата цел и други обекти, охранявани от нея.

Тогава основният прокурор Сотир Цацаров изиска дисциплинарно уволняване за Захариев, след което стартира инспекция против него. Тя откри, че Захариев е нарушил правилото на честност и благовъзпитание и е уязвило престижа на правосъдната власт.

Междувременно публицисти съумяха да снимат Димитър Захариев в чудесно здраве, незабавно откакто се появи в правосъдната зала с патерици, с цел да бъде пуснат под домакински арест (вижте фотоси в галерията).
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР