Според него е необходимо да се изтеглят руските войски, включително

...
Според него е необходимо да се изтеглят руските войски, включително
Коментари Харесай

Зеленски постави две условия за мир в Украйна

Според него е належащо да се изтеглят съветските войски, в това число Черноморския флот, от цялата територия на Украйна в границите от 1991 година, както и да се върне на Украйна контролът върху цялата държавна граница и изключителната икономическа зона в Черно море и Азовско море и Керченския пролив, оповестява Комерсант.

Зеленски акцентира, че откакто тези две точки бъдат изпълнени, е допустимо „ почтено, надеждно и цялостно преустановяване на военните дейности “.

Миналата година Зеленски показа формула за реализиране на мир в спора с Русия, състояща се от няколко точки. Той го показа предишния ноември по време на срещата на Г-20.

Планът включва радиационна, хранителна и енергийна сигурност, освобождение на всички пандизчии, възобновяване на териториалната целокупност на Украйна, евакуиране на съветските войски и преустановяване на военните дейности, противопоставяне на екоцида, попречване на ескалация и отбелязване, че спорът е завършил. Канцеларията на президента на Украйна заяви, че формулата за мир е утвърдена от 63 страни.

В Москва обаче...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР