Според мен са 2 или 3 причините да е точно

...
Според мен са 2 или 3 причините да е точно
Коментари Харесай

Александър Симов: Областната управителка Тодева е скрила заповедта от Министерство на културата, с която се прекратява демонтажа на паметника

" Според мен са 2 или 3 аргументите да е тъкмо в този момент момента за паметника. Това държавно управление няма какво да регистрира като активност за 6-те нещастни месеца. Няма какво да кажат с изключение на патетичните уверения на премиера Денков, че тази коледа щяла да е по-добра от другата. Има няколко политически претекста - допустима е тезата Демократична България да пробват да разрушат Паметника на руската войска сега, с цел да спрат всякаква опция в СОС да бъде направена сглобка или най-малкото ръководство друго от това, което е на национално равнище. Всичко това е израз на една беззащитност демонстрирана и от ръководещото болшинство. Големият скандал, който се случва през днешния ден е това, че има заповед на Министерство на културата за преустановяване на демонтажните действия. И тази заповед не е показана от регионалната шефка Тодева на съда. Това е закононарушение по работа. " Това съобщи членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия Александър Симов в ефира на Nova News.
Социалистът бе безапелационен, че всички действия по демонтажа на паметника са противозаконни и в случай че има прокуратура тя би трябвало да се сезира за тях. " Тук имаме политическо подстрекателство във висша форма. Има заповед ориентирана директно от държавното управление към регионалния шеф, а тя не се преценява с нея и я скрива. Този монумент уважава и паметта на всички тези наши сънародници проляли кръвта си против нацистката чума в Европа. Някой се пробва да заличи паметта за това, че българите участваха в разгрома на Хитлер. Когато цялото градско дясно забелваше очи от наслаждение, когато строшиха плочата на паметника - по-късно се оказа, че същия този човек е обожател на Луковмарш. Ако се заровим във всички, които желаят да унищожат паметника то рано или късно ще открием про фашистка линия ", посочи той за държанието на тези, които през днешния ден разрушават паметниците и заличават историята ни.
По думите му от позиция на актуалния български социалист считам, нито един монумент не би трябвало да бъде бутан. " Защото тези, които ги бутат не оферират никаква опция за това какво да почитаме на тяхно място. Бутнаха мавзолея и в този момент там има паркинг. Има няколко места в България, където още има монументи на Ленин. Трябва ли да ги махнем единствено, тъй като политическия климат се е сменил? Децата на остарялата номенклатура ли ще ни избавят? Излизат от жилищата дадени от Людмила Живкова из първокласните квартали на София и отиват да пишат евроатлантически есета по страниците на демократичната преса. Това са хора, които като наслойка изплуват с всяка вълна ", разяснява той.
В умозаключение Александър Симов сподели, че Българска социалистическа партия няма да поддържа нито един от текстовете по отношение на измененията в Конституцията. " По никакъв метод не е задоволително хора с двойно поданство да са депутати или да заемат други висши позиции. Имаме болшинство, което няма легитимност да няма килимите в Народното събрание, камо ли да пипа Конституцията. Тези хора употребяват Конституцията като заслон, с цел да могат да си поделят властта. 2015-та година създателите на измененията в Конституцията бяха по екраните, а през днешния ден къде са създателите на сегашните промени? Тези хрумвания са като безпризорни сирачета и единствено след година ще ревем с горчиви сълзи, в случай че те минат ", приключи социалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР