Според Европейската космическа агенция на Марс е забелязан уникален феномен,

...
Според Европейската космическа агенция на Марс е забелязан уникален феномен,
Коментари Харесай

Космически кораб засне изображения на паяци на повърхността на Марс. Ето какви са те в действителност.

Според Европейската галактическа организация на Марс е видян неповторим феномен, който може да бъде сгрешен с паяци, тичащи по повърхността на планетата.

ЕКА сподели в известие за вести, че един от неговите орбитални апарати Mars Express е снимал изображения на " паяците ", които в действителност са просто дребни, тъмни на цвят детайли, които стартират да се образуват, когато слънчевата светлина пада върху въглероден диоксид, отсрочен през зимните месеци на планетата. Светлината кара леда от въглероден диоксид на дъното на отлаганията да се трансформира в газ, който в последна сметка се разрушава през лед с дебелина до три фута, изстрелвайки прахуляк в сходни на гейзер гърмежи, преди да се утаи на повърхността, сподели галактическата организация.

Въпреки че петната може да наподобяват дребни от космоса, те в действителност са много огромни. ESA сподели, че петната са толкоз дребни, колкото 145 фута необятни, като най-големите могат да бъдат необятни над половин миля. Под тези огромни петна моделът, сходен на паякообразни, е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР