Според делото на работниците е разрешено до 320 часа отпуск

...
Според делото на работниците е разрешено до 320 часа отпуск
Коментари Харесай

Тампа урежда съдебно дело с федералните за родителски отпуск за работници мъже

Според делото на служащите е позволено до 320 часа отпуск за да служат като главен болногледач за ново дете, до момента в който служащите мъже им е било позволено единствено 80 часа като „ вторични “ болногледачи, даже в случай че са били съществени болногледачи.

Най-малко 10 мъже служащи са поискали отпуск за съществени болногледачи и им е отхвърлен заради пола им, и до 150 мъже служащи съгласно жалбата са били обезсърчени да аплайват за отпуск за главен болногледач от техните ръководители или чиновници по човешките запаси.

Предложеният декрет за единодушие, който изисква утвърждение от арбитър, също изисква Тампа да одобри нова политика за наставнически отпуск което не дискриминира въз основа на пола.

„ Това съглашение изпраща ясно обръщение, че при даването на заплатен или неплатен наставнически отпуск работодателите би трябвало да подсигуряват, че тези компенсации се дават без да се разчита на презумпции за това кой родител може да бъде главният болногледач ", сподели помощник-главният прокуро...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР