Според американския държавен секретар палестинците не трябва да бъдат принуждавани

...
Според американския държавен секретар палестинците не трябва да бъдат принуждавани
Коментари Харесай

Блинкън предупреди за разрастване на конфликта в Близкия Изток

Според американския държавен секретар палестинците не би трябвало да бъдат принуждавани да изоставен Газа и вместо това - е редно да се върнат в домовете си, когато изискванията го разрешат.

След визитата в Катар и срещата с премиера на страната – Антъни Блинкън осъди концепцията на някои крайнодесни министри в Израел за изселване на палестинците от анклава. Освен това предизвести за допустимо разширение на спора в Близкия изток

На собствен ред катарският министър председател съобщи, че убийството на един от водачите на Хамас в Ливан предходната седмица може да попречи на договарянията за освобождение на заложници.

От Израел потвърдиха, че още веднъж са разменили огън с Хизбула и тяхна база е била ударена от групировката.

„ Разследваме случая, с цел да научим и подобрим отбранителните системи. Няма жертви при нападението “, съобщи Даниел Хагари, представител на израелската войска.

А от Хамас призоваха Вашингтон да преразгледа поддръжката си за Израел.

 
Докато държавният секретар Блинкън е на посещаване в района, желаеме американската администрация да извърши повсеместен и реален обзор на политиките си от три месеца насам, по време на експанзията. И да преразгледа позицията си за това, което се случва в Палестина – нарушавания, кланета и война на геноцид.
Осама Хамдан, представител на Хамас

 

Групировката настоя арабските страни да поддържат позицията на Южна Африка в Международния съд на Организация на обединените нации в Хага. Очаква се тази седмица там да се проведат първите чувания по делото против Израел за геноцид над палестинците.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР