СподелиУкраинската противовъздушна отбрана свали всички десет изстреляни от Русия дрона

...
СподелиУкраинската противовъздушна отбрана свали всички десет изстреляни от Русия дрона
Коментари Харесай

Украйна свали 10 руски дрона и удари завод в Калужка област

Сподели
Украинската противовъздушна защита смъкна всички 10 изстреляни от Русия дрона през миналата нощ, оповестиха военновъздушните сили на Киев, представени от Ройтерс.

В обявата на Военновъздушни сили в обществената мрежа „ Телеграм “ се споделя още, че Москва е изстреляла и две управляеми зенитни ракети.

Не е ясно какво е станало с тях.

Олег Синегубов, губернатор на североизточната Харковска област, съобщи, че вследствие на среднощната съветска офанзива е зародил пожар в три жилищни здания. По думите му цел на нападението са били както инфраструктура, по този начин и жилищни региони, написа Българска телеграфна агенция.

Трима души, в това число 11-годишно дете, са в потрес и получават здравна помощ, уточни Синегубов в „ Телеграм “.

Ройтерс акцентира, че информацията не може да бъде тествана посредством самостоятелен източник. Москва споделя, че не обстрелва спокойно население при ударите си по украинската военна, енергийна и транспортна инфраструктура, които тя счита за законни, отбелязва организацията.

В същото време украинска офанзива с дрон тази нощ аргументи дребен пожар в цех в съветската Калужка област. Агенция „ Ройтерс “ се базира на информация на губернатора на региона Владислав Шапша в канала му в приложението „ Телеграм “.

„ Пожарът към този момент е сподавен “, съобщи Шапша. „ Според предварителните данни няма потърпевши “, добави той. Засега не е ясно дали са нанесени вреди на завода.

Ройтерс напомня, че от началото на тази година Украйна прави набези над настоящи нефтопреработвателни комбинати в разнообразни области на Русия, като е нанесла вреди на 15 % от потенциала на съветските петролни рафинерии. За тези данни организацията се базира на статистика на НАТО към началото на април.

При подобен удар през вчерашния ден украински военен безпилотен летателен уред е поразил рафинерия за преправка на нефт в съветската република Башкортостан, откакто е прелетял рекордното разстояние от 1500 километра, показва Ройтерс.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР