Специални части на грузинското министерство на вътрешните работи използваха сълзотворен

...
Специални части на грузинското министерство на вътрешните работи използваха сълзотворен
Коментари Харесай

Спецчасти в Тбилиси разпръснаха антиправителствен митинг със сълзотворен газ

Специални елементи на грузинското министерство на вътрешните работи използваха сълзотворен газ,за да разпилян стачкуващи, които стачкуваха пред служебния вход на Народното събрание против закона за непознатото въздействие, заяви следената от Кремъл организация ТАСС от мястото на събитието.

Полицията задържа част от протестиращите, които се разпръснаха.

На многохилядния протест пред Народното събрание пристигнаха и водачи на опозицията, по-специално грузинският народен представител Гиорги Вашадзе от опозиционната партия " Стратегия Агмашенебели ".

Полицията изтласка протестиращите към улица, намираща се в непосредствена непосредственост до Народното събрание. При дейностите на силовите чясти беше ранен оператор на грузинския ефирен канал " Рустави 2 ".

Във вторник в Тбилиси пред постройката на Народното събрание на бул. " Руставели " бе обновен митингът против приемането на проектозакона за задграничните сътрудници. На пленарното съвещание на законодателния орган депутатите утвърдиха самодейността на първо четене. Преди началото на митинга протестиращите се сбиха с полицията на улица " Чичинадзе ", където се намира служебният вход на Народното събрание.

Протестиращите желаеха да блокират портите, през които излизат депутатите и чиновниците на законодателния орган, само че полицията им попречи да го създадат.

От началото на седмицата в Тбилиси се организират манифестации против приемането на закона за задграничните сътрудници. На 15 април протестните дейности прераснаха в конфликти с полицията. Служителите на реда трябваше да задържат административно 14 души, четирима от които към този момент са освободени под гаранция. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР