Специалист по отрови и бивш медицински резидент в клиниката Майо

...
Специалист по отрови и бивш медицински резидент в клиниката Майо
Коментари Харесай

Специалист по отрови Конър Боуман, обвинен в смъртоносно отравяне на съпругата си фармацевт, опитвайки се да спре аутопсията

Специалист по токсини и някогашен медицински резидент в клиниката Майо в Минесота е упрекнат в смъртоносно отравяне на брачната половинка си, 32-годишна фармацевтка, която умря дни откакто отиде в болница през август със стомашен дистрес.

Властите споделят, че Конър Боуман, на 30 години, се е опитал да спре аутопсията на брачната половинка си Бети Боуман - потвърждавайки, че тя би трябвало да бъде кремирана неотложно и потвърждавайки, че е имала рядко заболяване, което болничните проби не потвърдиха. Офисът на правосъдния доктор спря заповедта за кремация, базирайки се на подозрителни условия, съгласно наказателна тъжба, а аутопсията сподели, че Бети Боуман е умряла от токсичните резултати на колхицин, лекарство, употребявано за лекуване на подагра.

Медицинските досиета сочат тя не е била диагностицирана с подагра и не й е било предписано лекарството, се показва в жалбата, добавяйки, че Конър Боуман е изследвал лекарството преди гибелта на жена си. Шест дни преди тя да бъде приета в болница, той също е преобразувал тежестта на брачната половинка си в килограми и го е умножил по 0,8 - като 0,8 mg/kg се смята за смъртоносна доза за колхицин, съгласно жалбата.

CBS Минесота, един от приятелите на Бети Боуман споделиха на проверяващите, че тя е „ здрав човек “ и бракът й е заплашен заради невярност и други проблеми, а разводът е на хоризонта. Тя също по този начин твърди, че двойката има обособени банкови сметки заради задълженията на Конър и че Конър е споделил на приятеля си, че е подготвен да събере 500 000 $ застраховка живот, съгласно жалбата. Властите откриха квитанция за банков депозит от $450 000 в дома му.

Конър Боуман беше упрекнат в понеделник в ликвидиране втора степен. Той беше задържан в петък и към момента беше в ареста във вторник. Адвокатът му не отговори неотложно на настояванията за коментар от Асошиейтед прес.

Говорителят на клиниката Майо Аманда Дислин пусна изказване във вторник, в което не разпознава Боуман по име, само че уточни, че той е бил резидент в болничното заведение. < /p>

„ Наясно сме с неотдавнашния арест на някогашен резидент на Mayo Clinic по обвинявания, които не са свързани с неговите отговорности в Mayo Clinic. Обучението на резидента в Mayo Clinic завърши по-рано този месец “, се споделя в изказването. Дислин не сподели за какво образованието на Конър Боуман в Mayo Clinic е завършило.

Бети Боуман също е била фармацевт в Mayo Clinic.

„ История на сърфиране в интернет: може ли да се употребява в съда? “

Според наказателната тъжба Съдебната здравна работа в Югоизточна Минесота е предизвестила полицията за „ подозрителната гибел “ на Бети Боуман на 21 август, ден след гибелта й.

Тя имаше е призната в болница в Рочестър на 16 август със „ тежък стомашно-чревен дистрес и дехидратация, където положението й се утежнява бързо “, се споделя в жалбата. Първоначалните й признаци бяха сходни на хранително отравяне и бяха лекувани по този метод, само че продължиха да се утежняват. Тя имаше сърдечни проблеми, течност в белите дробове и органна непълнота.

Докато Бети Боуман беше в болничното заведение, Конър Боуман допусна, че тя страда от рядко заболяване, наречено хемофагоцитна лимфохистиоцитоза или HLH. Болничните проби се оказаха неубедителни за HLH, само че Конър Боуман сподели на доста хора, че тя е умряла от това заболяване, съгласно жалбата.

Той също сподели на кабинета на правосъдния доктор, че гибелта на Бети Боуман е естествена и че тя " не искаше да бъде мъртвец ", заради което аутопсията би трябвало да бъде анулирана, се споделя в жалбата. Той попита следовател в кабинета на правосъдния доктор дали токсикологичният разбор ще бъде по-задълбочен от разбора, изработен в болничното заведение.

В нощта преди Бети Боуман да отиде в болничното заведение, тя сподели на мъж, разпознат като С.С. в жалбата - че е пила у дома с Конър Боуман. На идната заран тя сподели на SS, че е болна, евентуално от напитка, смесена в огромно смути.

Конър Боуман беше експерт по токсини и отговаряше на позвънявания за токсини, употребявайки устройства от университета в Канзас за работата му, съгласно жалбата. Жена от университета в Канзас сподели на следователите, че Конър Боуман е изследвал колхицин, лекарството, употребявано за лекуване на подагра, макар че не е получавал никакви позвънявания за колхицин, нито е имал други чиновници.

Разследващите открили, че Конър Боуман е търсил в „ История на сърфирането в интернет: може ли да се употребява в съда? “ и „ delete amazon data police “ на 5 август. Той направи калкулации, които подхождат на смъртоносната доза колхицин на 10 август.

Той също потърси информация за закупуване на течен колхицин пет дни преди Бети да се разболее, и са създали визити на уеб страница, който „ оказва помощ за обслужването на онлайн покупки “, което съгласно проверяващите „ съответствува с онлайн активността за закупуване на колхицин “, оповестява станцията.

Минисотското министерство на опазването на здравето откри колхицин в Бети Боуман проби от кръв и урина, които са взети в болничното заведение, и правосъдният доктор откри, че повода за гибелта са токсични резултати на колхицин, се споделя в жалбата.

Той би трябвало да се яви в съда на 1 ноември.

Това е минимум третият път, когато някой допуска, че е умъртвил брачната половинка си с отрова през последните месеци. Зъболекар от Колорадо е упрекнат в убийството на брачната половинка си, като е поставил нейните протеинови шейкове с отрова, а жена от Юта, която е написала детска книга за справяне със скръбта след гибелта на брачна половинка си, е упрекната в неговото съдбовно отравяне.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР