Специалист по хранене, пионер в гладолечението, основател на Здравното движение

...
Специалист по хранене, пионер в гладолечението, основател на Здравното движение
Коментари Харесай

Яж, за да живееш, а не живей, за да ядеш. Колкото повече храна, толкова повече болести ~ Пол БРЕГ

Специалист по хранене, пионер в гладолечението, създател на Здравното придвижване в Америка, скъп консултант по въпросите на храненето на олимпийски спортисти и звезди. Пол Брег е същински откривател, посветил делото и живота си на изследване на човешкото здраве. Неговата книга “Чудото на гладуването ”, наричана още “Библия на здравето ”, е преведена на повече от 25 езика и продавана в многомилионен тираж по целия свят. Какво значи да бъдеш здрав, които са простите правила, които не желаеме да съблюдаваме, за какво храната елементарно може да се трансформира в най-големия ни зложелател, за какво подценяваме целебните свойства на слънцето, водата, придвижването и гимнастиката? В своите книги Пол Брег дава отговори на всички въпроси, свързани с физическото, умственото и духовното обновяване.

 (1895 ~ 1976)

Някои пият от фонтана на знанията, а други единствено си плакнат гърлото.

Към 40-те си години, човек е или самичък на себе си доктор, или е простак.

Яж, с цел да живееш, а не живей, с цел да ядеш. Колкото повече храна, толкоз повече заболявания.

Най-добрият метод да удължите живота си, е като не го съкращавате.

Помнете – здравето би трябвало да си го извоювате. Него не можеш да си го купиш. Никой няма да ти го продаде. Аз съм цялостен с сила и здраве точно по тази причина, тъй като уча разпоредбите на природата и ги последвам. Законите за естественото хранене, законите за самоизчистване посредством недояждане, физическите извършения – това води до живот без напреднала възраст.

Когато почувствате мрачни настроения, раздразнителност, грижи, меланхолия, подтиснатост, бързо излизайте на открито и започвайте физическа интензивност. В противоположен случай отрицателните страсти могат да ви победят. Разходка или други физически занимания навън могат да изчистят съзнанието ви и вие да започнете да виждате проблемите си в вероятност. Всяка отмора навън възвръща човешката персона.

С гимнастиката мъжът може дотолкоз да усили силите си, че освен да се оправи с настоящите си професионални отговорности, само че и да има задоволително сила да задоволява и други свои ползи и занимания. Гимнастиката дава опция за удължение на живота най-малко 20-40 и повече години, за разлика от мързеливите и тези, които придвижването не ги интересува. Гимнастиката може да направи от дамата това, което тя би трябвало да бъде и което е заложено у нея от природата - прелестна, нежна, ведра, спокойна, постоянно млада и на първо място - постоянно женствена.

Ние забравихме, че да живееш, значи да се чувстващ витален и щастлив. Спокойният живот е рядко срещано благополучие в днешния свят. Да живееш през днешния ден – това е да бързаш, да бързаш и отново да бързаш. Накъде сме се разбързали – към болничното заведение или към гробищата?

Основното предписание на здравето – това е умереността.

Не забравяйте, че комерсиалните ползи нямат нищо общо със заинтересоваността за вашето здраве и живот.

Има единствено два типа хора – същински - хора, които сами се грижат за себе си, и подправени – те разпореждат грижите за личното си здраве на близките и лекарите. Вие към кои се числите?

На всеки 3 месеца получавате напълно възобновено кръвообращение, по тази причина то не остарява. На всеки 11 месеца всяка клетка в тялото се е възобновила и по този начин вие имате на процедура едно ново тяло на всеки 11 месеца. На всеки 2 години получавате напълно възобновена костна система, по този начин след 3 години вие се раждате още веднъж - обновителният развой се е осъществил! Сега, в случай че поддържате тялото си чисто от замърсявания, като спазвате диета, която непрекъснато го прочиства, по какъв начин можете да се разболеете? Как можете да остареете?

Хората са потопени в разрушителните си хранителни привички и считат, че някаква мистериозна доза лекарство ще отстрани всичките им физически неразположения! Те желаят да надхитрят всичките си неприятни хранителни привички. Дори не осъзнават, че храната може да ви опустоши физически или да ви даде напълно здраве!

Ако сме почтени към себе си, бързо ще открием, че множеството от нещата, които същински обичаме да вършим през свободното си време, са освен елементарни, а също и евтини и учудващо здравословни. Затова, вместо да се втурваме да гледаме последния филм или шоу, за какво да не следим залеза? Да се поразходим измежду природата сами или с обичан човек! Да почетем от Библията или друга обичана книга или да послушаме обичана музика!

Слънчевите лъчи са мощно средство за ликвидиране на микробите. Като гълтам повече от тези лъчи, кожата складира голямо количество убиваща микробите сила и витамин D. Слънцето обезпечава едно от най-хубавите медикаменти на нервните хора, които страдат от безпокойства, тревога, изтощение, стрес и напрежение. Когато тези напрегнати хора лежат на слънце, мощните му лъчи доставят успокоението, от което се нуждаят нервите и тялото им!

Днес, в този нечист и токсичен свят, дестилираната вода е най-чистата вода на Земята. Тя не съдържа никаква твърда материя от какъвто и да е тип. Съставена е само от два детайла - водород и О2. Тя е идеалната вода, която спомага за вярното действие на великите " филтри ", бъбреците, а също и е най-хубавата течност за кръвта, за ефикасното действие на белите дробове, стомаха, черния дроб и всички други органи.

Яжте слънчева храна. Когато ядем пресни плодове и зеленчуци, ние гълтаме хлорофил, богатата, питателна кръв на растенията. Хлорофилът е чиста, дестилирана слънчева сила, която растението е абсорбирало от слънцето, и е най-богатата и най-питателна храна, която можете да сложите в тялото си.

Много хора заболяват и съкратяват живота си, приемайки нездравословна токсична вода и нездравословни храни. Тези неприятни, нездравословни привички плюс неналичието на физически извършения, слънчева светлина и чист въздух способстват за неприятната ни физическа форма. 97% от хората през днешния ден са в неприятно физическо положение, а 65% - с наднормено тегло.

Стомашни болки, мигрени, алергии, астма, ангина, болки в гърба и ставите и даже артрит могат да бъдат признаци на мощно дехидратиране, от което елементарно можем да се освободим, като пием от 8 до 10 чаши чиста дестилирана вода всеки ден. Започнете да увеличавате приема на вода още през днешния ден. Бъдете рационални към водата, с цел да няма заплаха за здравето ви.

Дестилираната вода контролира всички телесни функционалности. Тя е доста значима за премахване на отпадъците, изключително от телесните тъкани. Дестилираната вода защищава кожата от набръчкване, като я прави чиста, здрава и еластична. В реалност ще изглеждате по-млади. Дестилираната вода ще ви помогне да отслабнете. Тя потиска апетита по натурален метод. Дестилираната вода спомага за унищожаване на запека, като оказва помощ на тялото да се освобождава от отпадъците дейно.

От: „ Чудесата на гладуването “, Пол Брег, превод Димитър Ковачев, изд. Колор Принт, 1993 година
Снимки: Paul Chappuis Bragg (February 6, 1895 ~ December 7, 1976), alchetron.com, bookclubby.livejournal.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР