Специален гост на “Денят на Фокус днес ни зареди с

...
Специален гост на “Денят на Фокус днес ни зареди с
Коментари Харесай

Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите

Специален посетител на “Денят на Фокус " през днешния ден ни зареди с настроение- артистът Орлин Павлов. Група “Каффе " получи RnB премия за вдъхновители, а преди броени дни той означи рожден ден.

“Моето потомство доста танцуваше, беше всичко с тайфа. Днес на участия чуваме “Няма доста място ", “Може ли единствено един човек за присъединяване? " Ние сме няколко музиканти и в случай че ударим една жица, двете колони, които в действителност са озвучаването в някои клубове, ще паднат! ", разсмя се актьорът.

“Много танцувахме, сменяхме по няколко блузи на сцената. Сега хората от публиката леко се поклащат, красиви са, само че доста се снимат. Има лъскава опаковка. Има интелигентни,сладки хора. На премиите имаше младежи, усвоили доста съществени музикантски специалности. Когато ние бяхме дребни, равнището бе доста чувствено, само че през днешния ден то е издигнато още по-високо ", разясни Павлов.

Ако правиш див концерт в Зала 1 на НДК, там не може да се танцува, тъй като просто не е направена залата за това,каза Павлов. “Имам 20 секунди, с цел да се преоблека, и се оказва, че съм навлякъл двата си крайници в един крачол - ето ви смешна преживелица! Друг случай - разруших врата, тъй като се заключих самичък тъкмо преди да изляза на сцената ", разсмя слушателите Павлов.

“В момента продаваме дискове главно по бензиностанциите, всичко е цифрово. Продажбите на дискове са доста занижени. Много мъчно се продават. Хората са в платформите онлайн. След пандемията доста актьори възроптаха, че желаят нов вид контракти, само че лейбълите отстояха позициите си тогава. Сега продажбите са спаднали, само че от концерти има към този момент доста повече възвръщаемост ", описа за положението на музикалния бизнес у нас Орлин Павлов.

“Много актьори, несигурни в пеенето, употребяват аутотюн - пеят онлайн, само че в случай че фалшивеят, технологията ги покрива. Това е метод да поправиш това, което не си съумял да усвоиш, когато още ти липсва опит, когато нямаш времето да се усъвършенстваш ", показа усещания Павлов. Сега можеш да напишеш текст, избираш род, задаваш движение и правиш ария посредством изкуствен интелект, описа Павлов.

“Любопитен съм актьор, който има съществени албуми, по какъв начин би направил самичък 27 песни за седмица и половина посредством AI - какво ще стане по-късно? Това е

доста забавен въпрос. Общуването с публиката в никакъв случай не може да бъде сменено от технологията. Този разсъдък обаче прави страхотни фотоси. Много е рисков и не знам какво следва за артистите ", акцентира Павлов.

“Мечтая от доста дребен за музика, за изкуство. Продуцентът на “Депеш Мод " ни предложения с група “Каффе " във Англия да запишем албум, само че българските ни продуценти тогава отхвърлиха. Предполагам, че това бе късмет за нас ", показа музикантът.

“Установил съм контакти с Мария Илиева и доста бих желал да пеем дружно. Тя има турне, което следва и й поисквам доста триумф! С Орлин Горанов имам дует, който се случи с помощта на Ники Илиев. Всеки има боязън от подобен артист - дали ще одобри предлагането за взаимна работа, той обаче незабавно се съгласи, когато му се обадих! Той има турне - 50 години на сцена е. Ще се веселя, в случай че стана част от него!

Това, което чувстваш най-силно, до момента в който го пееш, е едно - какво ще се случи с това парче обаче, не зависи от теб. В някои случаи, когато песента има капацитет свише, тя ще откри своя път към публиката, без значение дали бъде подкрепена от известни продуценти и медии или не ", приключи Орлин Павлов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР