Спасено бебе морж, което се гушка „денонощно“ като част от режима на грижи, почина в Аляска

...
Спасено бебе морж, което е получавало денонощни“ гушкания като част
Коментари Харесай

Спасено бебе морж, което е получавало „денонощни“ гушкания като част от лечението си, почина , каза центърът за морски живот в Аляска в събота.

Тихоокеанското теле от морж, за което се смята, че е на около месец, е намерено изгубено и самотно на около 4 мили навътре от морето Бофорт. Той пристигна в Alaska SeaLife Center на 1 август, след като беше открит от работници на северния склон на щата.

Телето се е борило с няколко сериозни здравословни проблема, заедно с лошо усвояване на хранителни вещества, казаха от центъра. Състоянието му се влоши и той почина в петък.

Комисия по морските бозайници. Очаква се броят на моржовете в региона да намалее, тъй като глобалните температури продължават да се затоплят и морският лед се топи, „въпреки че мащабът на прогнозирания спад е неизвестен“.

Според Световния фонд за дивата природа, пътуването до брега може да бъде повече от 100 мили поради намаляващия лед.

"Често младите телета не издържат пълното пътуване. Ако успеят да стигнат до сушата, моржовете вече са уморени от пътуването си и на тези места близките източници на храна могат бързо да бъдат изчерпани", казва фондът. „Освен това, тъй като моржовете лесно се плашат – от хора, превозни средства, полярни мечки или дори малки животни – те могат да се стъпчат един друг в блъсканица към морето. Трагично е, че много моржове, особено млади телета, умират в тези блъсканица.“

Li Cohen допринесе за този доклад.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР