Спадането на свода е една от причините за деформация на

...
Спадането на свода е една от причините за деформация на
Коментари Харесай

Ортопед: Обърнете внимание на стъпалата си при спадане на свода

Спадането на свода е една от аргументите за дисторция на огромния пръст

Най-чести са три деформации в региона на ходилото. Една от най-разпространените е промяната, при която кокалчето на огромния пръст изскача встрани. Освен изящен проблем и усложнение при избора на обувки, това визира и костите по-нагоре на крайници.

Това съобщи ортопедът-подиатър доктор Николай Иванов в предаването „ Пулс ” на.

По думите му аргументите за тази дисторция са разнородни. Смята се, че това е наследствено заболяване, на второ място се получава при намаляване на свода на ходилото.

„ Високият ток и тесни обувки начело – приятни са за окото, само че не и за стъпалото… Тези промени настъпват след четвъртата декада в живота. По-склонни да имат сходно изскачане на кокалчето на огромния пръст са хората, които стоят по-дълго прави ”.

При сходни проблеми човек изпитва по-често отмалялост, болки в краката, не може да се върви дълготрайно време, би трябвало да се почива. Спадането на сводовете на ходилото подсказва, че следва сходен проблем, описа доктор Иванов.

Ортопедът-подиатър предложи да носим по-широки обувки при пръстите на краката. „ Може да има токче, само че то би трябвало да е до 2-4 см. Носенето на друг вид шинички или разделител сред първи и втори пръст, самостоятелни стелки облекчават болката и забавят деформацията. Понякога на пациентите се постанова да носят друг номер обувки сред единия и другия крайник ”, сподели доктор Иванов.

За това заболяване има към 150 вида интервенции, при всяка намеса има риска тя да не е сполучлива. След интервенция има приблизително дълъг интервал на възобновяване, което може да продължи до към 3 месеца, в случай че има костни импланти. При едновременна интервенция на двата крайници има късмет за развиване на затруднения и е по-трудно възобновяване. Оперативното лекуване на този проблем се покрива от здравната каса, добави доктор Иванов.

Той сподели поговорката „ Ако искаш да си забравиш ежедневните проблеми, обуй неуместни обувки ”.

Припомняме, подиатърът е доктор по подиатрична медицина, който лекува стъпалото или ходилото, глезена и обвързваните с него структури на крайници.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР