Сомалийската ислямистка групировка Аш Шабаб пое отговорността за днешното нападение

...
Сомалийската ислямистка групировка Аш Шабаб пое отговорността за днешното нападение
Коментари Харесай

Сомалийските ислямисти поеха отговорност за атаката в Найроби, има загинали

Сомалийската ислямистка формация " Аш Шабаб " пое отговорността за днешното нахлуване в кенийската столица Найроби. Това съобщи представител на групировката, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Ние стоим зад офанзивата в Найроби. Операцията продължава. По-късно ще дадем детайлности ", съобщи Абдиасис Абу Мусаб, представител за военните интервенции на " Аш Шабаб ".

Асошиейтед прес също оповестява, че съгласно групировката офанзивата към момента не била завършила и в комплекса, в който беше осъществено нападението, към момента имало нейни бойци.

Загиналите при офанзивата против хотелския и офис комплекс в Найроби са минимум трима, а един е ранен, оповестява кенийският вестник " Стар ", представен от ТАСС.

На мястото са пристигнали полиция, специфични елементи, пожарни и медицински екипи, а в небето над комплекса кръжи хеликоптер. Евакуацията на хората от комплекса продължава и всички подстъпи към него са затворени.

Евакуират се и хората от близките здания. Правоохранителните органи към този момент оповестиха, че преглеждат версията за терористичен акт.

По-рано през днешния ден ислямистки бойци направиха нахлуване в първокласен комплекс на кенийската столица Найроби. Хотел, банки и офиси са в епицентъра на офанзивата. Подпалени са и няколко автомобила.

При нападението са чути детонации и пукотевица. Свидетели описват за суматоха измежду хората, които са се разбягали в разнообразни направления. Екипи на спешна помощ и пожарникари също са били изпратени към хотел DusitD2.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР