Солун е живописна локация, който може да ти предложи емоции

...
Солун е живописна локация, който може да ти предложи емоции
Коментари Харесай

Да затанцуваш синьото сиртаки

Солун е живописна локация, който може да ти предложи страсти от всевъзможен темперамент. Преди години е бил значима част и от българската история. Често за сънародниците ни обаче този огромен гръцки град просто е последната спирка преди мечтаната им лятна отмора из ръкавите на полуостров Халкидики.

Нещата обаче внезапно се трансформираха в горещата вечер на 28 юли. От нощес Солун е мястото, където се написа новата глава от обичаната на мнозина " Синя приказка ". Левски изигра съвършен дуел под управлението на Станимир Стоилов и доближи до тъждество 1:1 против ПАОК, което гарнирано с успеха 2:0 в София, прати " сините " в третия прелиминарен кръг на Лигата на конференциите.
 От Левски ще помолят за отсрочване и на мача с Черно море
От Левски ще помолят за отсрочване и на мача с Черно море

За това призна Иво Ивков

" Тумба " замлъкна злокобно, а миналогодишният четвъртфиналист в шампионата преклони глава пред тим, който до преди 12 месеца даже не знаеше дали ще продължи своето битие. И да! Левски сътвори нещо огромно. Подчини тим с бюджет в пъти по-голям от този на " сините " и го направи с игра, освен това в два следващи дуела.
 Снимка 582373
Източник:

Екзекутирането на " двуглавите орли " стана факт с помощта на отличната тактичност на левскарите. Макар всички да чакаха опълчение и боязън, за съвсем всичките 90 минути носителите на Купата на България не се поддадоха на напрежението. Левски разкри футболната си философия и в Солун, където очевидно мислеха, че всичко е плод на случайността и обратът ще бъде повече от лесна задача.

Дори и враговете на тима ще одобряват обстоятелството, че за цялостен мач вратата на Николай Михайлов съвсем не беше застрашена. Левски изигра учебникарски дуел в отбрана. Сонко Сундберг и Кордоба държаха центъра на защитата под надзор, като постоянно в помощ им се притичваше и дефанизвният халф Келиан ван дер Каап. С това си показване " лалето " даде сериозна поръчка за титулярна роля на тази позиция. По повсеместност и обноски на терена леко припомня на Станислав Ангелов, който преди години можеше да покрие всеки един проблематичен пост. По фланговете безукорен мач изиграха Жереми Петрис и Патрик-Габриел Галчев.
 Лудата наслада на левскарите след отстраняването на ПАОК
Лудата наслада на левскарите след отстраняването на ПАОК

Директно от " синята " съблекалня

Мнозина се чудеха за какво Стоилов направи странното деяние да зачеркне Анте Блажевич след единствено един формален мач. Още по-шокирани бяха, когато контракт бе препоръчан на чужд играч от Царско село. Е, Петрис потвърди това с извънредно себераздаване. Не позволи фрапантни неточности в своята зона, а с бързината си полагаше началото на доста рискови контраатаки. Трябва му време, с цел да реализира синхрон с сътрудниците си, само че предпоставките за разгръщането на неговия цялостен капацитет са оптимистични. Същото важи за Папи Галчев. От през вчерашния ден младокът не е просто " Папи ", а Патрик-Габриел. Момчето стана мъж. Бори се като лъв против Андрия Живкович и в поредност от случаите доминираше против струващия милиони сръбски национал. Изобщо Галчев изживява същински напредък при работата си със Стоилов, а неговата поливалентност го прави извънредно значима фигура в построяването на този нов Левски.
 Снимка 582401
Източник:

В средата на терена, сходно и на първата среща, Георги Миланов и Филип Кръстев тичаха двойно над нормалното, с цел да обезвреждат изобретателният отдел от халфовата линия на ПАОК. Направиха нужното, с цел да бъдат " гара разпределителна " сред отбраната и нападението. А в офанзива левскарите имаха своето магическо трио. Бари - Уелтън - Роналдо. Млади момчета жадни за футбол и сходни огромни мачове. Нито един от тях не се пестеше, като постоянно можеха да се видят и надълбоко в половината на своя отбор, където интензивно помагаха за бързото лишаване от топката. А напред е ясно. За разлика от първия дуел, където вечерта беше за Уелтън, нощес доста мощно усещане направи Роналдо. Юношата на Сао Каетано не спираше да тормози тромавата отбрана на ПАОК, а отличните му реакции спомогнаха и за наказването грешката на Елефтериос Лирацис, при която се стигна до скъпия " наследник " гол.
 Ивков: Не съм по мощните думи, само че това е едно положително начало
Ивков: Не съм по мощните думи, само че това е едно положително начало

" Отстранихме клуб, който е светлинни години пред нас "

Изобщо Уелтън и Роналдо са изключителни трансферни попадения, които при пробив в Европа, ще покачат съществено своята цена и за жал мъчно биха могли да бъдат арестувани на " Герена ".
 Снимка 582403
Източник:

Но сложното занапред следва! Левски разчисти пътя си с останките от считания за любимец ПАОК. Сега групите в ЛК наподобяват концепция по-достижима цел, но е време за по-непретенциозните съперници, които постоянно са били " криптонитът " за " сините " герои. Цялостната философия за борбите с Хамрун Спартанс ще би трябвало да бъде модифицирана, а и самите футболисти да бъдат свалени на земята. Малтийците потвърдиха, че не са инцидентен тим, а отстраняването на известен отбор като босненския Вележ (Мостар) сигурно би трябвало да бъде задоволително красноречиво предизвестие.
 Левски притегля още един бразилски футболист?
Левски притегля още един бразилски футболист?

В радара на " сините " е попаднал и млад български състезател

Този Левски заслужава своята орис. Заради управлението, треньорите, футболистите и почитателите. Рядко срещаната безспорна симбиоза просто няма по какъв начин да не даде резултат. И случилото се на " Тумба " би трябвало да бъде единствено началото.

Поне за малко, Солун още веднъж беше български. А спомените за безгрешното " синьо " сиртаки в дома на ПАОК, дълго ще топлят сърцата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР