Солта е основната подправка при овкусяването на ястията. Без нея

...
Солта е основната подправка при овкусяването на ястията. Без нея
Коментари Харесай

Кога се добавя сол към различните ястия?

Солта е главната фалшификация при овкусяването на ястията. Без нея няма по какъв начин да хапнем апетитно. Има хора, които обичат да поръсват яденето си с повече сол и такива, стремящи се към прибавяне на минимално количество от подправката. Всичко е въпрос на персонален усет, само че все пак с количеството сол в никакъв случай не трябва да се прекалява, тъй като в един миг тя може да се окаже опасност за положителното ни здраве, написа trafficnews.bg.

Кога се прибавя сол към гозбите?

Време е да уточним по кое време тъкмо би трябвало да овкусим гозбата с подправката. Някои са безапелационни, че солта се поставя при започване на готвенето. Други обаче настояват, че се прибавя към самия край.

Категоричен отговор на този въпрос не съществува. Това зависи от самото ядене. Има такива, при които се прибавя първоначално и други, които би трябвало да осолим в края.

Например в случай че готвите риба, ръснете повече сол, в сравнение с нормално. Рибата обича солта, за разлика от пилешкото и свинското месо. Зеленчуците и яйцата, които запържвате, би трябвало да се осолят преди самата термична обработка.

Картофите пък е редно да се солят, откакто бъдат сготвени. Пържената риба би трябвало наложително да се посоли 15 – 20 минути, преди да я метнете в тигана. Месото, което готвите на скара, се посолява след изпичане. Спазвайте всички тези препоръки и ви подсигуряваме, че усетът на вашите гозби ще е още по-добър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР