Софийският градски съд потвърди постановлението на Софийската градска прокуратура, с

...
Софийският градски съд потвърди постановлението на Софийската градска прокуратура, с
Коментари Харесай

Любомир Милчев-Денди не е бил убит: Прокуратурата

Софийският градски съд удостовери постановлението на Софийската градска прокуратура, с което беше прекъснато следствието за ликвидиране на известния всемирски хроникьор Любомир Милчев-Денди. Причината е, че съгласно проверяващите и данните от експертизите той не е бил погубен.

 

От прокуратурата оповестяват, че е извършено обективно и цялостно следствие на гибелта на Милчев, който бе признат през март м.г. в извънредно тежко положение в столичната болница Света Анна, а по-късно умря. Прокуратурата е прекратила следствието по делото, защото не е осъществено закононарушение против живота и здравето на Милчев, а телесното увреждане, довело до съдбовния излаз не е резултат от държанието на друго лице, оповестяват от държавното обвиняване.

 

Досъдебното произвеждане беше формирано на 18 февруари 2022 година и в началото се водеше за опит за ликвидиране още до момента в който Денди бе с тежки пострадвания в болница. След гибелта му на 27 март 2022 година е назначено в допълнение съдебно-медицинско проучване.

 

Установено е, че гибелта на Милчев е вследствие на тежка черепно-мозъчна контузия в тилната част на главата, която се е усложнила с развиването на инфектиране на белите дробове и генерализирана бактериална зараза.

 

Вещите лица и по двете експертизи са безапелационни, че контузиите и телесните увеждания се дължат на рухване обратно от личен растеж и удар на тилната част на главата. Липсват други пострадвания, които да са подбудени от друг механизъм, не се откриват следи от битка или пострадвания от вида защитни, показват от прокуратурата.

 

Анализирани са били и са проверявани всички доказателства и версии. Доказателства за съзнателно ликвидиране, за причиняване на гибелта му по несъобразителност или за друго закононарушение против личността и здравето му не са били събрани, поради което наказателното произвеждане е прекъснато, допълват от прокуратурата.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР