София. Управлението не може да се осъществява без управленска структура,

...
София. Управлението не може да се осъществява без управленска структура,
Коментари Харесай

Проф. Николай Радулов: Дългата поредица от избори и неосъществени правителства, води до безвластие в сферата на националната сигурност

София. Управлението не може да се реализира без управническа конструкция, а тази управническа конструкция в Министерство на вътрешните работи беше по този начин модифицирана, че да работи за една управническа партия. Това сподели проф. Николай Радулов, специалист по национална сигурност, в изявление за обзора на деня на Радио „ Фокус ” „ Това е България ”. Според него старания са се полагали, само че без забележим резултат.

„ Ако би трябвало да дам някакъв образец, това беше огледална конструкция на тази, която съществуваше, когато в Конституцията член 1 определяше управителната роля на Комунистическата партия. Е, тук в сегашната Конституция няма член 1, само че ГЕРБ си беше запазил и добре прилагаше този член № 1, въпреки и фиктивен, в своя изгода. Така че макар напъните, които се полагаха, някакъв необикновен триумф не се реализира “.

Причината, с цел да не се случат по този начин нужните съществени промени, проф. Радулов вижда в неналичието на политическа поддръжка, време и не на последно място „ човек, който е самоуверен “.
„ Според мен, за по-малко от един мандат от 4 години не би могло да се реализира действителна смяна в органите за публичен ред и сигурност “.

„ Много са пробойните в системата на Министерство на вътрешните работи “, сподели още той и уточни образец с съдбовен резултат от неприятна подготовка и неосъществена преподготовка.

„ Значи, тук можем да приказваме за непросветеност, за неопитност. Вижте в този момент, какво се случи с тези служители на реда, които се пробваха да спрат автобуса с мигрантите. Аз доста пъти мисля, че и във вашето предаване съм приказвал за това, че съм слисан от това, по какъв начин чиновниците по линия на КАТ стопират нарушителя. Значи, изскача внезапно служителят иззад един шубрак със стоп палка в ръцете си. Той какво, мисли, че е вечен ли? Или когато ревизира документи си навира главата в място на водача – че той в случай че натисне газта, ще му откъсне главата “, сподели още специалистът и уточни съответни правила, които касаят една инспекция.

„ Значи, би трябвало да е безусловно безумна концепция да препречиш пътя с автомобила и да седиш в самия автомобил. Има си правила, които касаят инспекцията. Тук в тази ситуация проверяваш автомобил – единият служител на реда се отдръпва 4 крачки в страни, тъй че да има видимост, подсигурява сътрудника си, а той прави инспекцията без да се приближава много-много до лидера. Ръцете му би трябвало да се виждат, да са върху кормилото. По сходен жанр би трябвало да наподобява и инспекция при опита за прекъсване на подобен автомобил. Виждате, че тези служители на реда, въпреки и смели, въпреки и те явно да демонстрираха мъжество, което докара до тяхната трагична кончина, явно не са били готови. Сега се приказва за подвиг, за мъжество, за жертва в името на обществото. Истината е, че тази хора не са подложени на перманентна, постоянна подготовка и преподготовка, тъй че да могат да реагират на такива тежки обстановки “, добави той.

„ Дългата поредност от избори и неосъществени държавни управления, води до известно безредие в областта на националната сигурност и от тук неналичието на резултати “, безапелационен беше специалистът по национална сигурност проф. Николай Радулов.

Цоня Събчева
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР