София. Службите се използват като бухалка не само срещу политически

...
София. Службите се използват като бухалка не само срещу политически
Коментари Харесай

Бившият зам.-директор на НСС полк. Чавдар Петров: Службите се използват като бухалка не само срещу политически съперници, но и срещу определени бизнеси

София. Службите се употребяват като бухалка освен против политически противници, само че и против избрани бизнеси. Това разяснява в предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ някогашният зам.-директор на Националната работа за сигурност, в този момент ръководител Национална асоциация „ Сигурност “ полковник от запаса Чавдар Петров. Той добави, че има и компании, които вършат подслушвания, което е безусловно нелегално. Използването на СРС може да бъде по два метода – законно и нелегално, изясни той и изрази убедеността си, че нашумелите подслушвания са осъществявани нелегално.

„ Мисля, че няма по какъв начин законно, изключително в настоящия миг, да се подслушват политическите водачи. Такова е моето мнение, тъй като по закон специфични разследващи средства се употребяват против хора, които са упрекнати в закононарушение, което е с над 5г. затвор. Няма по какъв начин политически водач да се занимава с такива закононарушения. Обеден съм, че подслушванията са осъществявани нелегално. Има доста способи за това “, разяснява той.

Чавдар Петров сподели още, че подслушвания могат да се вършат от няколко служби. Редно е обаче това да се прави единствено от Държавна организация „ Технически интервенции “, разяснява той.

„ Не съм склонен и не е редно в страна като България, подслушвания да се правят от няколко служби. Има си една Държавна организация „ Технически интервенции “, която по закон би трябвало да прави подслушвания. В момента подслушвания могат да вършат: Държавна организация „ Национална сигурност “, Държавна организация „ Разузнаване “ и даже Служба „ Военно разузнаване “. За мен това е един тип предоставяне на единодушие от държавните органи да се вършат противозаконни послушвания на разнообразни хора “, сподели ръководителят Национална асоциация „ Сигурност “.

Полковник Петров сподели още, че е нужен нов закон, който да пресече сходни мероприятия. Според него е належащо да има и цивилен надзор върху тази активност. Много мъчно ще е да се намерят доказателства за това, че опозиционни политици са били подслушвани, сподели още той.

Евелина БРАНИМИРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР