София. При разследването на атентата в Сарафово имаше активна намеса

...
София. При разследването на атентата в Сарафово имаше активна намеса
Коментари Харесай

Полк. Иван Бояджиев: При разследването на атентата в Сарафово имаше активна намеса на израелските служби, затова следствието не беше проведено както трябва

София. При следствието на атентата в Сарафово имаше дейна интервенция на израелските служби, по тази причина следствието не беше извършено както би трябвало. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ специалистът по сигурност полк. Иван Бояджиев във връзка навършването на 5 години от атентата на летище „ Сарафово “. Той съобщи, че при положение на атентат, като този в „ Сарафово “ има правила, които би трябвало да се съблюдават, само че в тази ситуация са подценени. „ В която страна е станал атентатът – тя поема следствието, следствените дейности и всичко, което би трябвало да се направи. При нас поради дейната интервенция на „ Мосад “, нещата не станаха по този начин “, разяснява полк. Бояджиев. Експертът изясни, че незабавно след нападението на място идват силите за сигурност и ограждат региона към самия гърмеж и провалите. След това се изнасят деликатно ранените и незабавно се разпитват. Убитите остават на място, с цел да се види каква е била взривната вълна, да се потърсят в тях частици от всички най-фини материали от експлозива и от другите детайли от самоделното взривно устройство. „ А не неща, които са споделили ранените след гърмежа да ни бъдат изпратени след една година от непозната държава…При случая в „ Сарафово “ телата на всички починали бяха незабавно изнесени отвън България. И какво могат да проверяват тогава българите като няма какво? Всички основни доказателства бяха изнесени отвън България. При това състояние, никакви следствени дейности не могат да бъдат извършени както би трябвало. Затова работата се забатачи “, разяснява полк. Бояджиев. По думите му поради това следствието по офанзивата не е извършено както би трябвало.
Според него не е трябвало още първоначално да бъде посочван причинител на закононарушението, тъй като това би могло да попречи на следствието. „ Първоначално се споделя единствено „ Това е терористичен акт “, тъй като има доста убити и ранени, и е основана суматоха. Така стартира да работи следствието по следите. В никакъв случай не би трябвало да се афишира авансово кои са отговорни. Това също е една тенденция, която дава неверни следи в самото разследване. Тук мисля, че още не са уверени, по какъв начин е станало, кой го е направил и така нататък “, разяснява полк. Бояджиев.
Стефан ПЕТРОВ

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР